Dzīves plauktiņš: dizainers rada plauktu, kuru var pārveidot par zārku (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: William Warren

Nāve parasti ir viens no tematiem, kuru ir ārkārtīgi nepatīkami pārcilāt – jau vien doma par zārkiem dzen šermuļus pār kauliem. Tomēr kāds britu dizainers šo tēmu ir uzņēmis ar vieglu prātu un radījis visai ērmīgu mēbeli.

Dizainers Viljams Vorens ir izstrādājis plauktu, kas kalpos tā īpašniekam visu mūžu. Burtiski. Šo mēbeli ir iespējams pārskrūvēt un no tās pagatavot zārku. “Laika gaitā koksne mainīs krāsu, uz tās parādīsies pleķi un tā izbalēs – tas pats notiek ar cilvēku, tas noveco,” tā raksta Vorens. 

Foto: William Warren

Ērmīgo plaukta dizainu Vorens radīja tālajā 2005. gadā, taču tolaik pircēji mēbeli uzņēma visai vēsi. “Ne visi cilvēki spēj saskatīt šīs mēbeles šarmu, taču dažiem tā patīk. Cilvēki bija ārkārtīgi priecīgi, kad publicēju mēbeles “piegrieztnes” un atļāvu bezmaksas lejupielādi,” tā portālam “Bored Panda” atklāj dizaineris. Vorens skaidro, ka viņa darbus ir nopēlušas citas mēbeļu ražotnes, piemēram, dizainers bija piedāvājis zārka dizainu kādam japāņu mēbeļu uzņēmumam, taču tas kategoriski atteicies no piedāvājuma. Tomēr ne visi cilvēki savdabīgo plauktu uztver ar negatīvām emocijām – dizaineram ir arī savs fanu pulciņš.

Foto: William Warren

Vorens ir Lielbritānijā pieprasīts dizainers – zārka plaukta autors ir izstrādājis interjera dizainu Edinburgas bērnu slimnīcai, radījis jaunus vārtus prestižajam Kjū Botāniskajam dārzam, kā arī vada lekcijas vairākās dizaina universitātēs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu