Tūrisma objekti Latvijā atkal kļūst pieejami

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ņemot vērā Ministru kabineta lēmumu pakāpeniski samazināt Covid-19 dēļ ieviestos pulcēšanās ierobežojumus, apmeklētājiem Latvijā atkal būs pieejami dažādi tūrisma objekti - dabas takas, skatu torņi un bākas.

Kurzemes piekrastes bākas

No šodienas, 14. maija, Ovišu, Užavas un Akmeņraga bākas atkal pieejamas apskatei arī no iekšpuses, informē Ventspils brīvostas pārvalde.

Lai rūpētos par apmeklētāju drošību, bākā vienlaikus drīkstēs atrasties tikai tie apmeklētāji, kas ieradušies kopā ar vienu transportu.

Bāku teritorijā apmeklētājiem lūgums ievērot divu metru distanci. Ārkārtas situācijas laikā Ovišu bākas ekspozīcijas zālē apmeklētāji tiks lūgti neaiztikt ar rokām arī interaktīvos ekspozīcijas priekšmetus.

Akmenraga bāka
Akmenraga bāka Foto: Edgars Šulcs

Ventspils brīvostas pārvalde ir atbildīga par Latvijas vecākās - Ovišu bākas, romantiskās Užavas bākas un no apdzīvotām vietām visattālākās Akmeņraga bākas saglabāšanu un uzturēšanu kārtībā. Novērtējot industriālā kultūras mantojuma vērtību un cilvēku interesi, Ventspils brīvostas pārvalde tās ir padarījusi pieejamas publiskai apskatei. Ovišu bākā izveidota arī hidrogrāfijas vēstures ekspozīcija. 

Apmeklētājiem bākas ir atvērtas katru dienu, izņemot pirmdienas, no plkst. 10 līdz 16. Užavas bāka apmeklētājiem nav atvērta arī otrdienās.

Dabas takas un skatu torņi

No sestdienas, 16.maija, apmeklētājiem būs pieejamas Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) apsaimniekotās dabas takas un skatu torņi visos Latvijas reģionos.

DAP Latvijas īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās ir izveidojusi un uztur 748 dabas tūrisma un infrastruktūras objektus - laipas, takas, skatu torņus, velo maršrutus, atpūtas vietas, stāvlaukumus, informācijas stendus. Objekti, kuros nebija iespējams nodrošināt valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, bija uz laiku slēgti.

Vairākos maršrutos, kuri ietver šauru laipu posmus, tādējādi liedzot brīvi samainīties pretim nākošiem tūristiem, arī turpmāk būs spēkā noteiktais vienvirziena kustības virziens.

Joprojām dabā saglabātas informatīvās zīmes ar aicinājumu ievērot divu metru distanci, izvairīties no margu aizskaršanas, kā arī plānot savu maršrutu pa mazāk populāriem objektiem.

Apmeklētājiem jāņem vērā, ka vēl kādu laiku nebūs iespējams apmeklēt Mākoņkalnu Rāznas Nacionālajā parkā, kur notiek kāpņu remonts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu