"Tallink" prāmis "Romantika" veiks divus īpašos Rīga-Stokholma reisus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

"Tallink Grupp" kuģis "Romantika" veiks divus īpašos reisus Rīgas-Stokholmas maršrutā 19.-20.maijā un 27.-28.maijā, lai nodrošinātu darbaspēka un kravu transporta kustību starp Latviju un Zviedriju, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Prāmis "Romantika" aties no Rīgas 19.maijā un 27.maijā plkst.16 un ieradīsies Stokholmā 20.maijā un 28.maijā plkst.11. No Stokholmas kuģis aties 20.maijā un 28.maijā plkst.16 un ieradīsies Rīgā 21.maijā un 29.maijā plkst.12.

Komersanti, kuru darba devēji ir aizpildījuši īpašo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras komandējuma veidlapu, tiks klasificēti kā prioritāri uzņemamie pasažieri šajā reisā. Reisā varēs doties arī pasažieri, kam ir būtisks iemesls ceļošanai uz Zviedriju.

Eiropas Savienības valstu pilsoņiem, kuriem ir atļauja ieceļot Latvijā vai ceļot cauri Latvijai, kamēr tajā ir spēkā ārkārtējā situācija, tiks atļauts ceļot reisos no Stokholmas un šajā gadījumā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras komandējuma veidlapa nav jāaizpilda.

Pasažieriem, kuri ceļos virzienā no Stokholmas tas būs jādara ar automašīnu, vai pašiem jāorganizē privāts transports tālākajam mājupceļam no Rīgas pasažieru ostas, jo došanās mājup ar sabiedrisko transportu vai kājām nebūs atļauta. Pasažieriem ir jāpārliecinās par atļauju ieceļot valstī pirms biļešu iegādes.

Ceļošana atpūtas nolūkos ar šiem prāmja reisiem nav atļauta.

Visiem pasažieriem, kas ieradīsies Rīgā, būs jāievēro 14 dienu pašizolācijas režīms saskaņā ar Latvijas varas iestāžu noteikto. Tas neattiecas uz kravas transporta šoferiem.

Latvijas, Zviedrijas un citu Eiropas Savienības valstu kravu pārvadātājiem ir atļauja pārvadāt preces šajos reisos. Vienīgā atruna ir tā, ka šoferiem ir jābūt veseliem un nedrīkst būt Covid-19 simptomiem. Kravu pārvadātājiem īpašā atļaujas veidlapa reisiem nav jāaizpilda.

Lai iegādātos pasažieru biļetes darījumu ceļojumiem, ir jāaizpilda veidlapa Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājaslapā, un jāveic biļešu rezervācija, sazinoties ar "Tallink Latvija" klientu apkalpošanas centru.

Visiem pasažieriem ir jāapliecina, ka viņi ir veseli un viņiem pirms došanās reisā nav Covid-19 simptomi. Pasažieriem, kuri ir slimi, vai kuriem ir slimību simptomi, netiks dota atļauja uzkāpt uz kuģa. Uz kuģa būs spēkā noteikti ierobežojumi, lai nepieļautu iespējamu vīrusa izplatīšanos.

Uzņēmumam pagaidām nav informācija, kad tiks atsākta kuģu regulārā satiksme maršrutā Rīga-Stokholma, bet tas informēs par plāniem atsākt regulāro kustību šajā maršrutā, tiklīdz tiks pieņemti attiecīgie lēmumi.

Jau ziņots, ka aprīļa vidū sākās "Tallink Latvija" darbinieku kolektīvas atlaišanas process, skarot 550 strādājošos. Atlaišanas process skar apkalpes locekļus uz kuģiem "Isabelle" un "Romantika", kas kursē zem Latvijas karoga, kā arī uzņēmuma krasta darbiniekus Latvijā, taču vairākums darbinieku, uz kuriem attiecas atlaišana, ir kuģu apkalpojošais personāls.

"Tallink Latvija" reģistrēts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 35 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu