Pie skatītājiem nonāk jauns komēdijseriāls "Varenie" par Katrīnu Lielo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Varenie"
"Varenie" Foto: kadrs no seriāla

No 16. maija LMT viedtelevīzijas skatītājiem pieejams rotaļīgi bezkaunīgais komēdijseriāls "Varenie" (The Great), kas caur satīrisku ironiju mūsdienīgā stāstā atklāj Katrīnas Lielās ceļu no vienkāršas, romantiskas meitenes līdz spēcīgai un visilgāk valdošajai sieviešu kārtas pārstāvei Krievijas impērijas vēsturē. 

Pretēji skatītāju iemīļotajam vēsturiskās drāmas miniseriālam "Katrīna Lielā" ar leģendāro Helēnu Mirenu (Helen Mirren) galvenajā lomā, jaunajā seriālā "Varenie" aktieru ansambli veido mūsdienu mileniāļi ar daudzsološo jauno aktrisi Ellu Faningu (Elle Fanning) titullomā, kurai šī būs pirmā loma TV seriālā un komēdijas žanrā.

"Varenie" ir ironijas caurausts komēdijseriāls, kas atklāj neparedzamo Katrīnas Lielās ceļu uz Krievijas valdnieces troni un viņas iespaidīgo valdīšanu caur mūsdienīgu humoru un valodu. Seriāla sižets ir aizraujošs un pilns jautrības, kas ļaus to uztvert pavisam viegli arī gados jaunākai mērķauditorijai, aizrautīgi sekojot līdzi Katrīnas Lielās varas pārņemšanas uzvaras gājienam. Kinomīļiem seriāla vizuālais stils un atmosfēra vairāk atgādinās melnās komēdijas filmu "Favorīte", kas 2018. gadā saņēma desmit Oskara nominācijas.

Seriāla "Varenie" radītājs ir Tonijs Maknamara (Tony McNamara) bija arī filmas "Favorīte" scenārija līdzautors.

Komēdijas žanrā seriāls atklāj ļoti mūsdienīgu stāstu par pagātni, kas sevī iever Katrīnas Lielās atveidojumu daudzās sociālajās lomās, kurās viņa nonāca savas dzīves laikā, – viņa bija mīļākā, skolotāja, valdniece, cīnītāja un arī izcils draugs.

Stāsts ir par jaunu meiteni, kura ierodas Krievijā, lai noslēgtu iepriekš sarunātās laulības ar imperatoru Pēteri III.

Cerību pārņemta par mīlestību un saulainu dzīvi, viņa attopas bīstamā, samaitātā, laikā atpalikušā pasaulē, kuru apņemas mainīt. Viss, kas viņai jāizdara, – jānogalina vīrs, jāuzveic baznīca, jāapmuļķo armija un jāspēj panākt to, ka tiesa nostājas viņas pusē. 

Seriālā galvenās varones atveidotāja ir slavenā aktrise Ella Faninga, kas Latvijas skatītājiem vairāk zināma no tādām Holivudas filmām kā “Malefisenta” un “Melnā feja Malefisenta”, kurās viņa strādāja kopā ar Andželīnu Džoliju (Angelina Jolie). Galvenās vīriešu lomas atveidotājs ir Nikolass Holts (Nicholas Hoult), kurš 2018. gadā saņēma ASV Kritiķu balvu par lomu melnajā komēdijā “Favorīte”. Seriālā piedalās arī citi slaveni Holivudas aktieri, piemēram Adams Godlijs (Adam Godley), Fēbe Foksa (Phoebe Fox), Gvilims Lī (Gwilym Lee) un citi.

Ella Faninga
Ella Faninga Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Kā zināms, Katrīna II jeb Katrīna Lielā, kā daudzi mēdza viņu dēvēt, bija Krievijas ķeizariene no 1762. līdz 1796. gadam. Viņa nāca pie varas pēc pašas sarīkotā valsts apvērsuma, kura rezultātā viņas vīrs Pēteris III tika gāzts no troņa. Viņas valdīšanas laikā Krievija kļuva varenāka un spēcīgāka un tika atzīta par vienu no Eiropas un Āzijas lielvarām.

Seriāla "Varenie" reklāmas rullītis:

Raksts tapis sadarbībā ar LMT viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu