No 15.maija atjaunos gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

No 15.maija atjaunos gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju, ceturtdien ārkārtas sēdē lēmis Ministru kabinets.

Valdība rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu iekļāvusi punktu, kas paredz ar 15.maiju atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju vai no Lietuvas un Igaunijas.

Tāpat satiksmes ministram būs atļauts izdarīt izņēmumus attiecībā uz starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem. Satiksmes ministrs varēs noteikt ierobežojumus un nosacījumus starptautisko pasažieru gaisa pārvadājumu, jūras pārvadājumu, autopārvadājumu un dzelzceļa pārvadājumu veikšanai.

Satiksmes ministrijā aģentūru LETA informēja, ka Latvijas valstspiederīgajiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklējuši citas valstis, izņemot Lietuvu vai Igauniju, kā arī Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgajiem, kuri Latviju šķērso tranzītā, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā. Arī personām, kas tranzītā šķērso Latviju, ja personai ir biļete tālākam starptautiskam pasažieru pārvadājumam, vai tā Latviju šķērso ar savu vai citas personas transportlīdzekli, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā. 

Grozījumi rīkojumā nosaka, ka personas, kas ieradušās Latvijā no ārvalstīm, izņemot Igauniju un Lietuvu, sabiedrisko transportu drīkst izmantot tikai tādā gadījumā, ja ir jānokļūst pašizolācijas vietā, turklāt tām sabiedriskajā transportā ir jālieto mutes un deguna aizsegs.

No 15.maija savstarpējās Baltijas valstu robežas tiek atvērtas brīvai iedzīvotāju kustībai. Starp Baltijas valstīm bez ierobežojumiem varēs ceļot valstspiederīgie un personas, kurām ir tiesības uzturēties Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Ceļot starp Baltijas valstīm varēs, ja persona pēdējās 14 dienās nebūs apmeklējusi citas valstis vai tai nebūs noteikta pašizolācija vai karantīna.

TVNET jau ziņoja, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, pirmdien, 18.maijā, atsāks tiešos lidojumus no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu un Oslo, bet no 25.maija - uz Viļņu, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Lietuvas valdība trešdien apmierināja "airBaltic" lūgumu atļaut tai atsākt reisus no Viļņas uz Rīgu un Tallinu.

Briede norādīja, ka lidsabiedrība ir gatava atsākt lidojumus arī no starptautiskās lidostas "Rīga", tiklīdz tiks saņemta atļauja no atbildīgajām iestādēm.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka lidsabiedrības pasažieru, darbinieku un sabiedrības veselība un drošība "stāv pāri visam", tāpēc, atsākot lidojumus, visiem pasažieriem tiks nodrošinātas sejas maskas un dezinfekcijas salvetes. Tāpat "airBaltic" sekos līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām. "Papildus tam mēs joprojām turpinām izstrādāt precīzas vadlīnijas vairākām citām drošības aktivitātēm," viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju līdz 9.jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu