Komisija noraida priekšlikumu izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs un sabiedriskai ēdināšanai piemērot 5% PVN likmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tūristi Vecrīgā.
Tūristi Vecrīgā. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šovakar noraidīja priekšlikumu Covid-19 krīzes dēļ izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs un sabiedriskai ēdināšanai piemērot 5% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi.

Virkne opozīcijas deputātu bija iesnieguši priekšlikumu grozījumiem likumā "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību".

Saskaņā ar saņemto priekšlikumu ar Covid-19 izplatību saistītās ārkārtējās situācijas laikā un vienu gadu pēc tās likumā "Pievienotās vērtības nodokļa likums" noteikto samazināto nodokļa likmi 5% apmērā piemēro izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs un sabiedriskai ēdināšanai."

Deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (S) pauda, ka ārkārtējā situācija ilgst jau vairāk nekā divus mēnešus un jau tās sākumā bija skaidrs, ka tūrisma nozare zaudēs vairākumu sava apgrozījuma, savukārt valdība nav pieņēmusi nekādus lēmumus saistībā ar atbalstu tūrisma nozarei.

"Tas nav nopietni! Ja jums nepatīk šis priekšlikums, tad pasakiet, koalīcijas partneri, kādi ir jūsu piedāvātie risinājumi! Ko jūs plānojat darīt?" vaicāja politiķis

Deputāts Gatis Eglītis (JKP) noraidīja Dombrovska pārmetumus. "Nav tā, ka nekas nav darīts nozares atbalstam. Vairākiem tūroperatoriem ir piešķirtas kompensācijas, piešķirti dīkstāves pabalsti, Satiksmes ministrija strādā, lai pēc iespējas ātrāk atvērtu Baltijas tūrisma tirgu," teica politiķis.

Parlamentārietis Aldis Gobzems mudināja atbalstīt priekšlikumu, jo prognozētais banktoru skaits nozarē var sasniegt pat 50%. "Mums būtu jārīkojas tā, kā rīkojas citas valstis, samazinot nodokli nozarei. Ja tā nedarīsim, liela nozares daļa būs spiesta bankrotēt, kas radīs domino efektu uz ekonomiku," teica politiķis.

Minēto priekšlikumu komisijas deputāti noraidīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu