Valmieras pilsētā atceļ āra tirdzniecības nodevu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien Valmieras pilsētas pašvaldības domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma atbalstīt grozījumus vairākos pilsētas saistošajos noteikumus, kas nosaka āra tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu pašvaldības īpašumā esošajās āra teritorijās, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jaunie grozījumi paredz atcelt āra tirdzniecības nodevas maksu līdz 2020.gada 31.oktobrim, kā arī atvieglot āra ēdināšanas pakalpojumu saskaņošanas procesu līdz 2020.gada beigām. Vēl joprojām gan esot nepieciešams saskaņot ar pašvaldību plānoto ielu tirdzniecību, taču šajā sezonā par to netiks piemērots maksājums, solīja pašvaldībā.

Tāpat visiem Valmieras pilsētas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem ir iespēja pieteikties uz pašvaldības āra teritorijām par minimālo noteikto nomas maksu, lai paplašinātu galdiņu un cita viegli pārvietojama aprīkojuma izvietošanu, skaidroja pašvaldībā.

Lēmums par pašvaldības īpašumā esošo āra teritoriju attiecas uz uzņēmējiem, kuri ēdināšanas pakalpojumu sniedz Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā. Paplašinātajās teritorijās plānots izvietot tikai galdus un krēslus, kas ir viegli pārvietojami, kā arī brīvi stāvošas mobilas puķu kastes, saulessargus un citus labiekārtojuma elementus, kas ir viegli pārvietojami un kuru uzstādīšanai nav nepieciešama būvniecības ieceres dokumentācijas izstrāde, atklāja pašvaldībā.

Pēc Valmieras pašvaldības paustā, maksa par konkrētajām zemes vienībām visiem ēdinātājiem tiek noteikta vienāda - 28 eiro gadā, proporcionāli zemes vienības faktiski izmantoto mēnešu skaitam. Tāpat tiek ziņots, ka visiem sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem, kuri ir ieinteresēti paplašināt āra ēdināšanas pakalpojumu pašvaldības āra teritorijās, jāiesniedz rakstveida iesniegums pašvaldībā ar pieteikumu uz zemes vienībām, kurās plāno izveidot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas paplašinājumus.

"Piešķirot zemes vienības konkrētam pakalpojumu sniedzējam, tiek ņemts vērā attālums līdz darbības vietai, kurā tas jau sniedz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus. Priekšroka tiks dota tam, kura darbības vieta atrodas tuvāk izvēlētajam zemes gabalam," informēja Valmieras pašvaldībā.

Maija sākumā pilsētas pašvaldība kopā ar Valmieras Attīstības aģentūru sazinājās ar vairākiem sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem pilsētā, lai noskaidrotu, kā pašvaldība varētu atbalstīt uzņēmējus ārkārtējās situācijas ierobežojumu laikā, norādīja Valmieras pašvaldībā.

Vairāki uzņēmēji esot norādījuši ierobežotās iespējas apkalpot klientus savās jau esošajās āra terasēs vai iekštelpās, kas saistās ar jaunajiem izsludinātajiem ierobežojumiem Covid-19 pandēmijas laikā, kā arī ēdināšanas pakalpojuma āra teritorijās saskaņošanas procesu.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") norādīja, ka pārvietošanās ierobežojumi ārkārtējās situācijas dēļ samazināja iedzīvotāju un tūristu plūsmu pilsētā, kas tieši ietekmē ēdināšanas biznesu. "Valmieras pilsētas pašvaldībai ir svarīgi sniegt atbalstu ēdināšanas uzņēmumiem, lai, iestājoties siltam laikam, tie var atsākt un teritoriāli paplašināt savu darbību, nodrošinot visus distancēšanās nosacījumus," paudis domes priekšsēdētājs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu