Būvniecības "pērle" Ēģiptē: tilts, ko vari aizsniegt no sava balkona (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KHALED DESOUKI / AFP

Ēģiptes pilsētā Gīzā iedzīvotāju sašutumu izraisījusi jauna gaisa tilta celtniecība. Tas teju pieskaras vairāku dzīvojamo māju balkoniem. 

Tilta iecerētais mērķis bija mazināt satiksmes blīvumu al Omranijas rajonā. Taču tas izbūvēts sprīdi no daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām.

Attēli cirkulē Ēģiptes sociālo tīklu vidē un medijos, un daudzi apsūdz valdību korupcijā un būvniecības noteikumu trūkumā, kas noveduši pie šādas absurdas situācijas, vēsta portāls "MiddleEastEye.net".

12 kilometrus garā tilta izmaksas ir apmēram pieci miljardi Ēģiptes mārciņu (294 miljoni eiro). Plānots, ka būvniecība noslēgsies gada beigās.

Par pilsētas atjaunošanu atbildīgās iestādes vadītājs Mahmuds Nasers intervijā telekanālam MBC apstiprināja, ka daļa tiltam līdzās esošo māju iedzīvotāju saņems kompensāciju par pārcelšanos.

Foto: KHALED DESOUKI / AFP

"Ja es gaidītu, kad šīs ēkas varēs nojaukt un visi iedzīvotāji būs pārcēlušies, man vajadzētu 20 gadus, lai pabeigtu šo projektu. Ja kādam tas traucē, mēs nosūtīsim komiteju, kas lems par kompensācijas apmēru un to izmaksās, lai iedzīvotāji varētu pārcelties," sacīja Nasers. "Ja viņi izvēlēsies palikt, tad kompensāciju nesaņems, jo tā ir viņu izvēle. Ja iedzīvotājiem nebūs licences, lai tur dzīvotu, arī tad viņi kompensāciju nesaņems. Es nezinu, kāpēc šie attēli sākuši cirkulēt tagad, jo mēs šo tiltu būvējam kopš pagājušā gada."

Medijos izskanējušas bažas par tiltam blakus esošo māju iedzīvotāju drošību un veselību, kad uz blīvi apdzīvotajā vietā uzceltā tilta sāksies satiksme.

Ēģiptes iedzīvotāju skaits pārsniedz 100 miljonus cilvēku, un dzīvojamās platības pieejamība ir nopietna problēma. Galvaspilsētā Kairā dzīvo gandrīz desmit miljoni cilvēku, bet otrpus Nīlai esošajā Gīzā - deviņi miljoni cilvēku.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu