Viesnīca, kas izmainīja Liepājas centru (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: BDCC arhīvs/Publicitātes foto

Vēsturiski šarmantais Liepājas centrs ieguvis izcilu rekonstrukcijas projektu Art Hotel Roma – ar rūpību atjaunotu slavenā Paula Maksa Berči projektēto ēku, kas tapusi 1882. gadā kā viesnīca un tirdzniecības nams.

Unikālais plānojums paredzējis viesnīcas numuriņus otrajā stāvā izvietot pa apli, tā laika un mūsdienu viesiem nodrošinot atraktīvu izklaidi – ej, pa kuru ceļu gribi, nonāksi pie sava numuriņa. Liepājas viesnīcu vērtējumā Art Hotel Roma bija ierindota TOP 3 sarakstā.

Īpašs akcents viesnīcai ir tieši tās bagātā mākslas kolekcija – viesnīcas gaiteņa sienas rotā oriģināli mākslas darbi, pārvēršot to par izcilas mākslas galeriju. Nosaukumā saglabāta atsauce uz vēsturisko apzīmējumu Hotel de Rome, papildinot ar jauku norādi uz moderno konceptu – Art Hotel Roma.

Viesnīcas radošā gaisotne sajūtama ik uz soļa – koplietošanas telpās un plašajā mākslas galerijā, kur liela daļa izstāžu zāļu izvietojušās zem burvīgām ķieģeļu velvēm. Tāpat kā viesnīcas viesi ir individuālas personības, arī numuriņi ir atšķirīgi, un katrā vērojams savs dizaina rokraksts un patīkamu ekoloģisku materiālu lietojums, bet viens no elementiem ir arī oriģināli mākslas darbi. Viesnīcas plašais iekšpagalma Romas dārzs lepojas ar krāšņu strūklaku un galerijā sarindotiem maziem, aicinošiem veikaliņiem, kafejnīcu un restorānu.

Viesnīcas iekšpagalms izveidojās tikai pēc ēkas pārbūves, 1894. gadā, līdz tam ēka sastāvēja no diviem apjomiem, ko šķīra iela ar skvēru. Viesnīcai ir atjaunots senais spožums un godība, un tā kļuvusi par mājām Džemmas Skulmes, Ivara Heinrihsona, Ģirta Muižnieka, Birutas Delles, Ilzes Avotiņas, Kārļa Dobrāja, Ievas Dobrājas, Egīla Radziņa, Andas Poikānes un daudzu citu zināmu latviešu mākslinieku radošajam veikumam.

Unikālai arhitektūrai un būvniecībai veltītā ceļojošā izstāde "Vietas, ko maina būves"

Ceļojošo izstādi "Vietas, ko maina būves" publikai atvēra 2019.gada 14.oktobrī. Izstāde ceļo pa Latviju no 2019.gada oktobra līdz 2020.gada oktobrim un ir jau pieturējusi Rīgas domē, LLU VBF Jelgavā, t/c Sky&More, t/c mc2, kultūras pilī Ziemeļblāzma, bet šobrīd izstāde atrodas t/c Akropole. Izstādē skatāmi 17 nozīmīgi Latvijas būvobjekti.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu