Atver virtuālo galeriju mākslinieku atbalstam "Atbalstissimo"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Atbalstissimo"
"Atbalstissimo" Foto: Arterritory.com

Mākslas un kultūras portāls "Arterritory.com" šodien atvēris virtuālo galeriju "Atbalstissimo" mākslinieku atbalstam, informē portāla pārstāve Zane Zonne.

Projekta ideja ietverta tā nosaukumā "Atbalstissimo". Tas sevī apvieno divus vārdus - itāliešu "bravissimo" un latviešu "atbalsts". Virtuālā galerija iecerēta kā solidaritātes platforma. 90% mākslas darba vērtības tiešā veidā nonāks pie to radītājiem.

"Mūsuprāt, "Arterritory.com" ir lieliska vieta, kas šai sarežģītajā laikā spētu kļūt par mākslinieku atbalsta punktu un vienlaikus sniegtu iespēju ikvienam piepildīt vēlmi savā privātajā dzīves vai biroja telpā ienest mākslu,"

pauda portāla direktore Una Meistere.

Zonne norādīja, ka māksla ir viena no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes smagāk skartajām nozarēm un vienlaikus būtiska šodienas ikdienas nepieciešamība, jo spēj gan iedvesmot, gan palīdzēt uz pasauli paraudzīties no cita, varbūt neierastāka skatupunkta.

Portāla redaktore Daiga Rudzāte akcentēja, ka "Arterritory.com" nav tik varens, lai spētu realizēt ko līdzīgu leģendārajai "Rūzvelta programmai" Lielās depresijas laikā ASV, kas tapa kā palīdzības projekts māksliniekiem, bet rezultējās virknē spilgtu un hrestomātisku pasaules mākslas vēstures šedevru.

"Taču mēs apzināmies, cik svarīgs ir savstarpējais atbalsts un pleca sajūta, un vienlaikus esam pārliecināti, ka māksla dzīvei spēj piešķirt to virsvērtību, kas kardināli maina tās kvalitāti. Mākslinieki ir vizionāri, un dzīvošana līdzās mākslai padara par tādiem arī apkārtējos," pavēstīja Rudzāte.

Patlaban "Arterritory.com" virtuālajā galerijā varēs sastapties ar astoņu Latvijas mākslinieku darbiem, kas pārstāv visdažādākās paaudzes - Māris Bišofs, Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Kaspars Groševs, Maija Kurševa, Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns, Ģirts Muižnieks un Artūrs Virtmanis.

Par Arterritory.com

"Arterritory.com", kas lasītājiem pieejams latviešu, angļu un krievu valodā, ir vizuālās mākslas medijs, un līdz šim bijis galvenokārt privāti atbalstīts projekts, skaidroja Meistere. Kopš dibināšanas brīža tā lielākais atbalstītājs bija SIA "Alfor", bet līdz ar ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī uzņēmuma finansējums platformai tika pilnībā pārtraukts. "Mums nācās šķirties no lielākās daļas līdzšinējās un lieliskās komandas," skaidroja platformas pārstāvji. Tomēr portālu ir izdevies saglabāt, kā arī īstenot virkni jaunu iniciatīvu. To vidū ir arī solidaritātes projekts "Ko dara mākslinieks/-ce?", kurā piedalījušies vairāk nekā 50 mākslinieki no visas pasaules.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu