Baltijas premjeri: Starpvalstu satiksme ir atjaunota, bet jāsaglabā modrība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Trīs Baltijas valstu starpā ir atjaunota starpvalstu satiksme, tomēr valstīm ir jāsaglabā modrība, cīnoties pret Covid-19 pandēmiju, to kopīgā uzrunā sabiedrībai uzsvēruši Baltijas valstu premjerministri.

Video uzrunā Lietuvas premjers Sauļus Skvernelis norādīja, ka Baltijas valstis ir pirmās trīs valsts Eiropas Savienībā (ES), kas atjaunojušas savstarpējo satiksmi.

Taču viņš uzsvēra, ka ir nepieciešams saglabāt modrību un sargāt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas robežas. "Kopā sargāsim mūsu drošību," Skvernelis sacīja visās trīs Baltijas valstu valodās.

Savukārt Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka no piektdienas Baltijas valstis atkal tiek apvienotas kopējā telpā, pateicoties tam, ka Baltijas valstu valdības un sabiedrības spēj savstarpēji labi sadarboties.

Igaunijas premjers Jiri Ratass uzrunā izcēla iedzīvotāju kopējās pūles, kontrolējot Covid-19 izplatību. "Tāpēc mēs tagad varam spert nākamo soli ceļā uz mūsu ierasto ikdienas dzīvi un atkal brīvi ceļot starp mūsu valstīm," sacīja Ratass, aicinot visus palikt veseliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu