Barnjē pēc tirdzniecības sarunu "apbēdinošā raunda" mudina Londonu uz reālismu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Londonai sarunās par nākotnes tirdzniecības vienošanos ar Eiropas Savienību (ES) būtu jāizrāda lielāks reālisms, piektdien sacīja ES vecākais sarunvedējs Mišels Barnjē.

"Šis raunds bija apbēdinošs," žurnālistiem Briselē sacīja diplomāts. "Apvienotajai Karalistei ir jākļūst reālistiskākai."

Zināms progress panākts zivsaimniecības jautājumā, ap kuru līdz šim valdījusi spriedze, bet jautājumā par vienādu spēles laukumu attiecībā uz ES un britu standartiem saglabājas domstarpības, norādīja Barnjē.

"Nākamajā raundā ir jāpanāk jauns dinamisms, lai izvairītos no strupceļa," viņš mudināja.

Arī Lielbritānijas vecākais sarunvedējs Deivids Frosts atzina, ka Briseles un Londonas sarunās panāks "ļoti mazs progress".

ES amatpersonas ieņēmušas "ideoloģisku nostāju, un tas abpusēji noderīgas vienošanās panākšanu padara sarežģītu", skaidroja diplomāts.

"Lielākais šķērslis tam ir ES uzstājība uz to, lai tiktu iekļauts jaunu un nelīdzsvarotu priekšlikumu kopums attiecībā uz tā dēvēto "vienādo spēles laukumu"," pēc sarunām sacīja Frosts.

Viņš kritizēja Briseli, ka tā cenšas "saistīt [Lielbritāniju] ar ES normām un standartiem vai noteikt mūsu iekšzemes tiesiskos režīmus veidā, kam brīvās tirdzniecības līgumos nav precedenta."

"Tiklīdz ES atskārtīs, ka mēs neslēgsim līgumu uz šāda pamata, mēs spēsim panākt progresu," viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu