Austrieši ņem Ņivu un no tās izgatavo iespaidīgu, pievilcīgu auto (20)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook/Vagabund Moto

Austriešu firma Vagabund Moto, kura pamatā nodarbojas ar personalizētu retro stila motociklu ražošanu, nolēma iziet no komforta zonas un īstenoja Lada Ņiva pārbūves projektu. Tā rezultāts ir visnotaļ izskatīgs automobilis ar Ņivām raksturīgajām bezceļu braucēju īpašībām. 

Vagabund Moto pamatā izgatavo tā dēvētos skramblerus jeb scrambler tipa motociklus, kam noņemts lielais vairums lieko, dekoratīvo detaļu un uzmontētas pamatīgas bezceļu riepas. Rezultāts ir iespaidīga izskata motocikls, pamatā no BMW apcirkņiem, kuram, šķiet, neviens pārbaudījums nav par smagu.

Pēc analogas receptes austriešu mototūninga firmas meistari nolēma pārbūvēt labi zināmo apvidnieku Lada Ņiva, kas kopš dzimšanas Padomju Savienībā pirms vairāk nekā 43 gadiem gandrīz nemaz nav mainījies. 

Foto: Publicitātes foto

Vagabund Moto par bāzi savā Lada Ņiva pārbūves projektā ņēma 13 gadus vecu automobili ar visām Ņivām raksturīgajām rūsas problēmām. Metināšana bija ilga un apjomīga, taču ieguldītais darbs ir atmaksājies un rezultātu nav kauns rādīt citiem.  

Foto: Facebook/Vagabund Moto

Austriešu Ņiva nudien izskatās atzīstami, un arī konceptuālā saikne ar skrambleriem ir acīmredzama. Īpaša ārējā dizaina odziņa ir virsbūves pelēkais tonis, ko Škodu fani atpazīs no Octavia RS piedāvāto krāsu paletes.

Automobili nav plānots turēt izstāžu zālē, bet gan lietot, tādēļ tā interjers atstāts tikpat vienkāršs un funkcionāls, kāds tas bijis, kad auto izbrauca no rūpnīcas. 

Vagabund Ņiva ir unikāls auto, un to nav paredzēts pārdot. Taču uzņēmuma meistari ir sagaršojuši auto tūninga smalkumus un jau plāno nākotnē pēc savu motociklu līdzības pārbūvēt arī citus klasiskos apvidus auto, piemēram, Toyota Land Cruiser vai Land Rover Defender.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu