Parlamenta darbinieku izmēģinājumā e-Saeima strādājusi veiksmīgi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ernests Dinka, Saeima

Šodien veiktajā e-Saeimas izmēģinājumā, kurā piedalījās ap 100 parlamenta darbinieku, secināts, ka sistēma darbojas veiksmīgi, informēja Saeimas Preses dienestā.

E-Saeimas sistēma ļautu parlamenta sēdes noturēt attālināti. Paredzēts, ka nākamnedēļ notiks Saeimas deputātu apmācība un konsultēšana par sistēmas darbību.

TVNET jau vēstīja, ka iepriekš bija plānots, ka 21.maijā sistēmu varētu izmēģināt Saeimas sēdē, deputātiem gan joprojām sanākot vairākās parlamenta zālēs, lai nepieciešamības gadījumā varētu viņus konsultēt uz vietas.

Preses dienestā iepriekš pavēstīja, ir sākts intensīvs darbs, testējot jaunu, parlamenta darbam un specifiskajām procedūrām īpaši piemērotu tehnoloģisko risinājumu. Tas ļautu drīzumā Saeimas sēdes noturēt attālināti, deputātiem uzturoties ārpus parlamenta telpām.

Parlamenta darbam un specifiskajām procedūrām īpaši pielāgotu tehnoloģisko risinājumu izstrādājis uzņēmums "I", kas tirgū plašāk pazīstams kā "Possible Security".

Šis piedāvājums pēc plaša pretendentu loka piedāvājumu izpētes esot izvēlēts kā prasībām un kritērijiem atbilstošākais, kā arī saimnieciski izdevīgākais. E-Saeimas rīka izstrādē iesaistīti savā jomā pieredzējuši profesionāļi, un projekta vadītājs ir Kirils Solovjovs, kurš jau vairākkārt sadarbojies ar valsts institūcijām dažādu informācijas tehnoloģiju jautājumu risināšanā, norāda Preses dienestā.

Izvērtējot 12 pretendentu piedāvājumus, ņemti vērā šādi kritēriji: izstrādes un piegādes ātrums, drošība, izmaksas un lietojamības atbilstība Saeimas vajadzībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu