Franču mākslinieks un fotogrāfs Žordans Prestro ekskluzīvi TVNET lasītājiem piedāvā savu pandēmijas fotoproejktu "Le Confinement". Prestro katru pašizolācijā pavadīto dienu publicēja vienu fotogrāfiju, kurā parādījās vairākos tēlos. No 1. aprīļa līdz 12. maijam tapa 42 fotogrāfiju sērija.

"Man jau kādu laiku nepameta doma par daudzkāršajiem pašportretiem, taču pats tādus vienmēr uzskatīju par nejēdzīgu ego spodrināšanu – līdz brīdim, kad Covid-19 sasniedza Franciju un tā iegāja pašizolācijā," stāsta Prestro. "Piesaistīts mājām tāpat kā visi pārējie Francijas iedzīvotāji, es sāku domāt, ka šī ideja beidzot varētu iegūt jēgu un ka tā varētu kaut ko pavēstīt par ārkārtīgi neparasto situāciju, kurā esam nokļuvuši – un kuru mēs diemžēl nākotnē varētu piedzīvot atkal."

Foto: JORDANE PRESTROT

Sērija sākas ar dokumentāla stila fotogrāfijām. Tajās redzamas ikdienas dzīves ainiņas, paliekot vientulībā. Dienām ritot, fotogrāfijās sāk parādīties izolācijas psiholoģiskās šķautnes, taču tās vienmēr apspēlētas ar humoru.

"Grūtajā laikā es gribēju likt cilvēkiem pasmieties. Lielākoties tas izdevās, un daudzi katru dienu gaidīja jaunu sēriju no, kā daži to bija iesaukuši, seriāla “Žordani”," viņš norāda. Pēc pirmajām divām nedēļām sižetos parādījās slepkavnieku, burvji, iedomu sievietes…

"Tas prasīja daudz darba, taču vienlaikus arī bija ļoti jautri," uzsver Prestro. "Personiskā līmenī man tas palīdzēja mazāk domāt par nenoteiktību un bailēm, kas vēl joprojām pavada pandēmiju."

Foto: JORDANE PRESTROT

Līdzīgu fotosēriju, neatkarīgi no Prestro, īstenojis arī TVNET fotogrāfs Jānis Škapars.

Par mākslinieku

Žordans Prestro ir franču mākslinieks, kurš dzimis un audzis Parīzē. Pēdējos divpadsmit gadus viņš dzīvo Miluzā – Francijas pilsētā pie robežas ar Vāciju, ko skāra Covid-19 uzliesmojums. Prestro nodarbojas ar fotogrāfiju, literatūru un mūziku. Viņa darbi izrādīti Francijā un Lielbritānijā.

Foto: Izolācijas foto projekts "Le Confinement".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp