Covid-19 avotu meklēšanā "Mārsnēnos" ir vairākas versijas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: RICARDO ARDUENGO / AFP

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi patlaban strādā pie vairākām darba versijām, lai izvērtētu Covid-19 inficēšanās avotu sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni", aģentūrai LETA pavēstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Patlaban viens konkrēts inficēšanās avots nav noteikts, piebilda Arāja.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 1946 Covid-19 testi, kamēr pozitīvs tas bijis 27 cilvēkiem, no tiem lielākā daļa ir Priekuļu novadā esošā sociālās aprūpes centra "Mārsnēni" darbinieki un iemītnieki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. 

Kopumā Covid-19 konstatēts četriem Mārsnēnu darbiniekiem un 17 iemītniekiem.

Aizvadītajā diennaktī nav stacionēti pacienti ar Covid-19.

Patlaban sociālās aprūpes centra telpās un teritorijā tiek noteikts karantīnas režīms. Visiem centra klientiem ir noteikta izolācija un karantīnas laikā ir jāuzturas iekštelpās. 

Veikta inficēto personu atdalīšana no pārējiem centra klientiem. Savukārt, darbiniekiem, kuri atradušies centrā, konstatējot Covid-19, noteikts veikt pašizolāciju.

Trešajām personām, izņemot neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu, Valsts policijas un pašvaldības policijas darbiniekiem darba pienākumu veikšanai un pārtikas un pirmās nepieciešamības preču piegādātājiem, ierasties centrā ir aizliegts. Iestādes teritorija ir nožogota, cilvēku atrašanos tajā kontrolē Valsts policija un Zemessardze.

"Mārsnēni" atrodas Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā un to uztur Amatas novada Skujenes pagastā reģistrētā biedrība "Labāka rītdiena". Centrā par samaksu sniedz ilglaicīgus un īslaicīgus sociālos pakalpojumus pensijas vecuma cilvēkiem, kā arī I un II grupas invalīdiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu