Lietā par masku un dezinfekcijas līdzekļu tirgošanu policija noskaidrojusi 50 cietušos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietā par kādas sievietes organizētu krāpšanos ar medicīnisko masku un dezinfekcijas līdzekļu tirgošanu Valsts policija (VP) līdz šim noskaidrojusi aptuveni 50 cietušās personas, pastāstīja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Policija noskaidrojusi aptuveni 50 personas, bet vairākām vēl juridiski nav piemērots cietušā statuss. Šis jautājums vēl tiek risināts, taču policija joprojām aicina atsaukties ikvienu, kurš varētu būt cietis no sievietes nodarījuma.

Reģistrējoties ar internetbankas datiem, iesniegumu policijai ir iespējams nosūtīt, izmantojot portālu "Latvija.lv". Tāpat iesniegumu var sūtīt pa pastu VP Rīgas reģiona pārvaldei Rīgā, Gaujas ielā 15.

Jau ziņots, ka policijā bija vērsušies vairāki iedzīvotāji, kurus šā gada martā un aprīlī, iespējams, apkrāpa minētā persona.

27.martā tika sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka persona, kurai sociālajā tīklā "Facebook" bija izveidoti vairāki profili ar vārdiem "Andris Paskovs", "Aija Aija", "Aija Askova" un "Aija Paskova", uzdevusies par medicīnisko masku, dezinfekcijas līdzekļu un citu preču tirgotāju. Iedzīvotājus, kuri vēlējušies iegādāties preces, viltus pārdevēja aicināja pārskaitīt naudu uz kontiem LV31LPNS0005703552531 un LV14RIKO0001050725581, solot pēc naudas saņemšanas piegādāt preci ar pakomāta starpniecību. Tomēr šī persona preci neatsūtīja un pārtrauca jebkādu komunikāciju ar pasūtītājiem.

Kriminālprocesā tika veikta izmeklēšana un rezultātā tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona - 1989.gadā dzimusi sieviete, kas jau iepriekš vairākas reizes nonākusi policijas redzeslokā. Viņa arī iepriekš sodīta par noziedzīgiem nodarījumiem pret mantiskajām interesēm.

Šai sievietei nav deklarētas dzīvesvietas. Viņa bija slēpusies no policistiem, mainot savu vizuālo tēlu, tai skaitā nēsājot parūkas. Neskatoties uz maskēšanās mēģinājumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policisti noskaidroja viņas atrašanās vietu un 29.aprīlī šo personu aizturēja. Sievietei piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu