Pandēmijas dēļ Fudzi kalns šovasar būs slēgts

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Japānā ceļotāju iecienītais Fudzi kalns šīs vasaras kalnos kāpšanas sezonā apmeklētājiem būs slēgts, varasiestādēm cenšoties mazināt koronavīrusa izplatības riskus, pirmdien pavēstīja amatpersonas.

Sizukas prefektūra, kur atrodas Japānas augstākais kalns, paziņoja, ka tiek slēgti trīs no četriem galvenajiem Fudzi maršrutiem.

"Maršruti, kas vasarās ir atvērti, šogad būs slēgti no 10.jūlija līdz 10.septembrim," kas ir vienīgais laiks, kad var notikt kāpšana Fudzi, pavēstīja Sizukas prefektūras amatpersona.

"Mēs speram šo soli, lai apturētu koronavīrusa izplatību," sacīja amatpersona.

Šī ir pirmā reize, kad 3776 metrus augstais kalns tiek slēgts kopš 1960.gada, kad prefektūra uzņēmās atbildību par maršrutiem, viņš piebilda.

Netālā Jamanasi prefektūra jau iepriekš bija paziņojusi, ka slēgs Josidas ceļu, kas četru Fudzi maršrutu vidū ir vispopulārākais.

Fudzi ir UNESCO pasaules kultūras mantojuma objekts. Tas atrodas tikai 100 kilometru attālumā no Tokijas un ir labi redzams no Japānas galvaspilsētas.

Pērn Fudzi uzkāpuši 236 000 cilvēku, liecina oficiālās aplēses.

Covid-19 uzliesmojums Japānā ir neliels, salīdzinot ar epidēmijas apjomiem Eiropā un ASV.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Japānā sasnidzis 749, apstiprināti vairāk nekā 16 000 inficēšanās gadījumu.

Japānā pagājušajā nedēļā tika atcelts Covid-19 uzliesmojuma dēļ lielā daļā valsts ieviestais ārkārtas stāvoklis, tomēr Tokijā un Osakā tas paliek spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu