Vēlmi atsākt lidojumus no Rīgas izrādījušas trīs aviokompānijas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Vēlmi atsākt lidojumus no Rīgas lidostas izrādījusi arī Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizzair", Somijas lidsabiedrība "Finnair" un Baltkrievijas lidsabiedrība "Belavia", pirmdien žurnālistiem pastāstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. 

Viņa stāstīja, ka lidsabiedrībām ir interese par lidojumu atsākšanu no Rīgas, turklāt tās interesējas arī par drošības pasākumiem, kas ieviesti lidostā "Rīga". 

Odiņa pauda gandarījumu par to, ka lidosta "Rīga" var atsākt lidojumus, uzsverot, ka tas ir svarīgi ne tikai pašai lidostai, bet arī Latvijas tautsaimniecībai, jo aviācija ir nozīmīgs savienojums biznesam un uzņēmējdarbībai. 

Lai ceļošana caur lidostu būtu droša, ir izveidota programma "Neļauj vīrusam ceļot", kas balstās uz pieciem pīlāriem - pasažieru aizsardzība, darbinieku aizsardzība, infrastruktūra, sadarbība ar citiem uzņēmumiem, kas strādā lidostā, un komunikācija.

Pasažieriem obligāti būs jāvalkā medicīniskā maska, jo lidostā ne visur ir iespējams ievērot distancēšanos, piemēram, pie drošības kontroles un pie iekāpšanas vārtiem. 

"Maskās jāierodas jau lidostā, tāpēc lūdzam visus pasažierus parūpēties par to, lai maska būtu līdzi. Ja tas nav iespējams, maskas varēs iegādāties arī ārpus termināļa izvietotajos automātos. Maskas varēs iegādāties arī lidostas terminālī iekšienē un atlidošanas zālē," teica Odiņa.

Viņa piebilda, ka distancēšanos var vienkārši ievērot, kamēr lidojumu skaits ir mazs, turklāt, lai pasažieriem palīdzētu, lidostā ir arī izvietotas atzīmes uz krēsliem, grīdas un citviet.

Maskas lidosta lūdz valkāt arī tāpēc, ka pārvadātāji, kuri ir pieteikuši lidojumus, bet tos vēl neveic, ir noteikuši prasību iekāpt lidmašīnā maskā. Turklāt arī daudzas citas lidostas ir ieviesušas prasību, ka maskai ir jābūt atlidojot. 

Odiņa stāstīja, ka terminālī drīkstēs ienākt tikai pasažieri, kuriem ir lidojuma rezervācija. Pavadītāji un sagaidītāji aicināti palikt mājās.

Lidostā būs izvietotas arī termokameras temperatūras mērīšanai. 

Tostarp Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" ir mainījusi noteikumus, un pasažieri ar temperatūru virs 37,8 grādiem netiks ielaisti lidmašīnā. Šos pasažierus lidosta identificēs un novirzīs uz "airBaltic" kasēm.

Visi reģistrācijas galdiņi ir aprīkoti ar dezinfekcijas līdzekļiem, turklāt arī terminālī ir izvietoti dezinfekcijas stendi.

Savukārt darbiniekiem ir nodrošinātas maskas, aizsargvairogi, cimdi un tamlīdzīgi. Turklāt darbiniekiem ir izveidots īpašs darba grafiks, lai darbinieks kontaktējas tikai ar vienas maiņas kolēģiem - attiecīgi, ja kādam gadītos inficēties ar Covid-19, nebūtu jādodas karantīnā vairākām darbinieku maiņām.

Jau ziņots, ka pēc Latvijas valdības lēmuma no 15.maija atļaut starptautiskos pasažieru aviopārvadājumus uz Baltijas valstīm, kā arī pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, "airBaltic" pirmdien atsāka tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu. Tāpat lidsabiedrībai atļauts katru dienu līdz 9.jūnijam veikt lidojumus uz Oslo un Frankfurti.

Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju līdz 9.jūnijam ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu