Austrālijā ierīko milzu peldbaseinu sērfotājiem, kas rada piecus dažādus viļņu paveidus (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Austrālijā tapis lielākais baseins sērfošanas praktizēšanai – tas ir aprīkots ar īpašām tehnoloģijām, kas rada piecu dažādu veidu viļņus gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

Neparastais peldbaseins atrodas Austrālijas sērfošanas pilsētā Jepūnā. Atšķirībā no citiem sērfošanas baseiniem šis līdzinās ezeram vai dīķim un tā vidū viļņus veido specifiska iekārta, kas stundas laikā spēj saražot 2000 viļņu. Šī tehnoloģija diezgan precīzi imitē okeānos esošos viļņus, tādēļ šī tehnoloģija var lieliski sagatavot iesācējus un arī pieredzējušus sērfotājus atklātajiem ūdeņiem.

Peldbaseina centrālajā daļā atrodas īpašs viļņu radīšanas mehānisms, taču katrā tā pusē rodas dažādi viļņi peldbaseina gultnes dēļ. Viļņus rada dažādu formu mākslīgie rifi un krasta līnijas. Rifu forma un lielums veido dažādu formu un stipruma viļņus.

Peldbaseins ir piemērots pat īsteniem sērfošanas neprašām, kas vēl nekad nav kāpuši uz sērfošanas dēļa – pirmajā viļņu iedaļā plūst pavisam vāji vilnīši, kas ļauj iesācējiem iemācīties stāvēt uz dēļa. Otrajā daļā ir nedaudz spēcīgāki un ātrāki viļņi, bet jau trešajā posmā viļņi kļūst stāvi. Ceturtajā posmā viļņi sāk šķelties, kas ļauj sērfotājam izpildīt sarežģītus manevrus un trenēties dažādām sacensībām. Savukārt piektais posms ir paredzēts profesionāļiem – šeit ir augsti un bīstami viļņi, kuru augstums var sasniegt 2,4 metrus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu