Viņi, kuru dzīvi virza sekss, narkotikas un nauda (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Tonijs Servillo Silvio Berluskoni tēlā filmā "Loro"
Tonijs Servillo Silvio Berluskoni tēlā filmā "Loro" Foto: kadri no filmas

Pavedināšana, glamūrs, korupcija, narkotikas, ballītes pie krāšņu savrupmāju baseiniem - skandalozā itāļu politiķa Silvio Berluskoni dzīve jau sen gaidīja cienīgu ekranizējumu uz lielā ekrāna. Šim darbiņam klāt ķērās neviens cits kā Berluskoni tautietis - "Oskara" balvas ieguvējs Paolo Sorentino ("Dižais skaistums"). Filma "Silvio" ("Loro") šobrīd skatāma "LMT Viedtelevīzijā".

Atgādinām, ka režisora Sorentino kinolente "La grande bellezza" ("Dižais skaistums") 2014. gadā saņēma ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu kā labākā ārzemju filma. Režisora nesenākais darbs bija HBO seriāls "The Young Pope" ("Jaunais pāvests") par konservatīva amerikāņu pāvesta nākšanu pie varas. Galveno lomu tajā spēlēja britu aktieris Džūds Lovs. Šobrīd tiek demonstrēta jau otrā sezona, kurā filmējies arī slavenais Džons Malkovičs.

Filmā par bijušo Itālijas premjerministru Silvio Berluskoni un viņam pietuvinātajiem cilvēkiem, režisors mēģina iedziļināties Eiropas ekscentriskākā un skandalozākā politiķa ādā.

Filmas pirmajās 25 minūtēs Berluskoni parādās tikai kā tetovējums uz izbijušas sportistes pēcpuses, tādu ievadu mums sagādā režisors.

Interesanti, ka filmas nosaukums ir "Loro" (itāliešu val.), proti, "viņi", kas lentei iedod savdabīgu semantisku nozīmi. "Viņi" ir Berluskoni pietuvināti ļaudis - uzņēmēji, politiķi, prostitūtas. Tie katrā ziņā nav parastie itāļi, kas katru rītu dodas uz darbu un nedēļas nogalēs iepērkas lielveikalos. Būtībā filma pretnostata viņus un mūs. Režisors nenosoda, bet diezgan iejūtīgi ataino šos "viņus" - turīgus cilvēkus, kuru luksusa dzīvi virza nauda, sekss un narkotikas.

Režisors filmas sākumā mūs iepazīstina ar kādu jaunu izdomāto personāžu - ambiciozu pleiboju Sergio Moru, kurš vēlas iepazīties ar Berluskoni - slaveno miljardieri, mediju magnātu un futbola kluba "A.C. Milan" īpašnieku. Viņa plāns ir diezgan vienkāršs - noīrēt villu pretī Berluskoni īpašumam Sardīnijā un "krist viņam acīs" ar puskailu meiteņu ballītēm uz jahtas.  

"Silvio"
"Silvio" Foto: kadri no filmas

Pirmās ziņas par filmas tapšanu izskanēja jau 2016. gadā. "Variety" ziņoja, ka Sorentino "attēlos Berluskoni pasauli, bet tā nebūs ļauna, neauglīga kritizēšana". Tik tiešām, tā drīzāk ir kā satīra - stāsts par paralēlo Itāliju. "Berluskoni ir itāliskuma arhetips, un, stāstīdams par viņu, es varu izstāstīt par itāliešiem," kādā intervijā izteicies itāliešu režisors.

Filmā Berluskoni tēlo Sorentino jau labi iepazītais aktieris no filmām "Il Divo" un "Dižais skaistums" Tonijs Servilo (Toni Servillo), kurš "Il Divo" atveidoja bijušo Itālijas premjeru Džūlio Andreoti. 

Berluskoni tie attēlots kā ekscentriķis, padzīvojis vīrs ar saviem trūkumiem - cilvēks, kas politiku pārvērta par šovbiznesu. Līdzīgi kā to šodien dara ASV prezidents Donalds Tramps.

"Baudas aspektam filmā ir spēcīga simboliska nozīme," kādā intervijā izteicies 61 gadu vecais aktieris. 

Aktieris Tonijs Servilo un režisors Paolo Sorentino saņem "Oskara" balvu par filmu "Dižais skaistums"
Aktieris Tonijs Servilo un režisors Paolo Sorentino saņem "Oskara" balvu par filmu "Dižais skaistums" Foto: Reuters/ScanPix

Tik tiešām skatītājs filmas laikā tiek teju apdullināts ar nemitīgi plūstošu šampanieti, kokaīna celiņiem un neskaitāmām puskailām sievietēm. Režisora iecere ir tāda, lai puse no filmas skatītājiem, vērojot šīs ballītes, paši sapņotu tur nokļūt. Sorentino ir estēts, viņa filmas ir neticami skaistas - vai tas būtu skaistums, kas viņam patīk, vai skaistums, ko viņš nīst. "Silvio" nav tikai filma par Berluskoni, tas ir kas daudz lielāks. 

Filmas garums - 2 stundas un 30 minūtes, vecuma ierobežojums 16+. 

Noskaties filmas reklāmas rullīti.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu