Čehija un Slovākija turpina atvieglot ceļošanas ierobežojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vāclava laukums Prāgā
Vāclava laukums Prāgā Foto: AFP / Scanpix

Čehija un Slovākija pirmdien paziņojušas, ka atvieglos ceļošanas ierobežojumus, kas tika ieviesti marta vidū nolūkā iegrožot jaunā koronavīrusa izplatību.

No 21.maija Slovāki varēs atkal ceļot uz Austriju, Čehiju, Horvātiju, Poliju, Slovēniju, Šveici, Ungāriju un Vāciju. Ja viņu uzturēšanās tur nepārsniegs 24 stundas, viņi netiks ievietoti karantīnā, bet pēc atgriešanās slovākiem netiks veiktas obligātas analīzes.

Līdz pirmdienai Slovākijā reģistrēti 1495 inficēšanās gadījumi ar Covid-19 un 28 slimības izraisīti nāves gadījumi.

Savukārt Čehija, kur līdz pirmdienai reģistrēti vairāk nekā 8500 inficēšanās gadījumi un 297 nāves gadījumi, 26.maijā no vispārējas robežkontroles pāries uz nejaušām pārbaudēm.

Tomēr atšķirībā no Slovākijas, Čehija joprojām pieprasīs obligātas analīzes no tiem, kas ieceļo no ārvalstīm.

Čehijas veselības ministrs ierosinājis šo prasību mīkstināt un no 8.jūnija analīzes nepieprasīt no tiem, kas ieceļo no tādām zema riska valstīm kā Austrija, Horvātija vai Slovākija.

Tikmēr Slovākijā no 20.maija sejas aizsargmaskas vairs nebūs obligātas, izņemot veikalus, iestādes un sabiedrisko transportu.

Piecas dienas vēlāk tāda pati kārtība stāsies spēkā arī Čehijā.

20.maijā darbu atsāks Slovākijas teātri un kinozāles, taču skatītāju skaits nedrīkstēs pārsniegt 100 cilvēkus. 20.maijā atvērti tiks arī tirdzniecības centri, segtie peldbaseini, brīvdabas sporta laukumi, sporta klubu vingrošanas zāles un restorāni, kas maltītes servē iekštelpās.

No 1.jūnija tiks atsāktas mācības pamatskolu pirmajās piecās klasēs, taču skolēnu skaits klasē nedrīkstēs pārsniegt 20. Čehijā pamatskolas atsāks darbu jau 25.maijā, taču maksimālais skolēnu skaits klasē tur ierobežots ar 15.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu