Ģirģens nesaskata "frontes līniju" valdošajā koalīcijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Partija "KPV LV" nesaskata jaunu "frontes līniju" veidošanos valdošajā koalīcijā, šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), runājot par stabilitāti Krišjāņa Kariņa (JV) valdībā.

Asumi veidojoties, partijām vienkārši piedāvājot savus redzējumus politisku problēmu risināšanai. Šajā brīdī saduroties partiju priekšvēlēšanu prioritātes un veidojoties "zināmas sadursmes".

Runājot par darbu pie Covid-19 krīzes pārvarēšanas, Ģirģens uzsvēra, ka tas arī iekšlietu dienestu izpildījumā varot būt labāks. Galvenais esot rast ilgtermiņa risinājumus, lai valsts būtu gatava jaunām krīzēm, piemēram, izveidojot Krīzes vadības centru.

Aizņemtība darbā pie Covid-19 krīzes pārvarēšanas esot galvenais iemesls, kāpēc pašlaik ir "iepauzēts" Valsts policijas priekšnieka izraudzīšanās konkurss, kuru plānots atsākt tikai pēc ārkārtas situācijas beigām.

Kā skaidroja Ģirģens, policijas vadošās amatpersonas ir aktīvi iesaistītas ārkārtas situācijas problēmu risināšanā un tām nav laika sagatavot koncepcijas, lai pretendētu uz augsto amatu. Vaicāts, vai pastāv iespēja, ka Valsts policijas vadītāju vienkārši iecels, atsakoties no konkursa, ministrs tieši neatbildēja, vienlaikus uzsverot, ka visas prasības kandidātiem konkursā palikšot spēkā.

Savukārt runājot par Valsts kontroles paustajām bažām par izdienas pensiju sistēmas pamatotību un ilgtspēju, Ģirģens uzsvēra, ka ir gatavs runāt par tās pārskatīšanu tikai tad, ja vienas sociālās garantijas aizstātu ar citām, piemēram, ja mazina izdienas pensijas saņēmēju loku, tad esot jāpiedāvā palīdzību mājokļu iegādē, jāgarantē bērnudārzus u.tml.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu