Reirs: Vēlme pēc samazinātās PVN likmes tūrismā un sabiedriskajā ēdināšanā ir nozares apsēstība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Valsts kanceleja

Vēlme pēc samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes 5% apmērā tūrismā un sabiedriskai ēdināšanā ir nozares apsēstība, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

"Pazeminātie procenti ir kā apsēstība nozarē, un tā nav saistīta ar Covid-19. Šī diskusija ir jau divus, trīs gadus. Ja pazemina PVN likmi, bet apgrozījuma nav, tad kāds tas ir atbalsts? Tas nav atbalsts uzņēmējiem. Ir jāmeklē reālas iespējas atbalstīt," teica Reirs.

Tāpat finanšu ministrs norādīja, ka sabiedriskajā ēdināšanā lielākās ķēdes strādā ar peļņu. "Ja mēs samazināsim PVN likmi, tas nekādā ziņā neatspoguļosies cenā, tātad tā daļa, kas neienāks valsts budžetā, nonāks šo īpašnieku peļņā," minēja Reirs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka diskusijas par atbalstu nozarei turpināsies. "Mums ir jāmeklē tādi veidi, lai atbalstītu tieši tos, kuriem tas ir nepieciešams," sacīja ministrs.

LETA jau vēstīja, ka "KPV LV" mainot pozīciju, PVN likmi izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs un sabiedriskai ēdināšanai pagaidām nesamazinās līdz 5%.

Opozīcija rosināja Covid-19 krīzes dēļ izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs un sabiedriskai ēdināšanai piemērot 5% PVN likmi. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu