VID vērtēs nodokļu nomaksu uzņēmumos, kuri ārkārtējās situācijas laikā uzvarējuši iepirkumos (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aktīvāk pievērsīs uzmanību nodokļu nomaksai tajos uzņēmumos, kuri ārkārtējās situācijas laikā uzvarējuši valsts un pašvaldību iepirkumos, otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē informēja VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

Runājot par Latvijas ekonomikas atveseļošanas pasākumiem pēc 9.jūnija, kad valstī varētu izbeigt ārkārtējo situāciju, Jaunzeme informēja par nozarēm, kuras Covid-19 krīze varētu nebūt būtiski skārusi, kā piemēru minot ar e-komerciju saistītās aktivitātes un telekomunikāciju nozari. 

Tāpat VID vadītāja norādīja, ka grūtības nav tajās nozarēs, kuras patlaban tiek "sildītas" ar valsts atbalstu. Tāpēc VID pēc 9.jūnija ieplānojusi atsākt klātbūtnes aktivitātes, pētot nodokļu nomaksu tajos uzņēmumos, kas uzvarējuši valsts un pašvaldību iepirkumos.

"Mērķis būs pārliecināties, cik adekvāti tiek maksāti nodokļi - sākot ar ģenerāluzņēmējiem un beidzot ar vismazāko izpildītāju, galvenokārt fokusējoties uz aplokšņu algu izmaksu. VID būs tur, kur tiks dota valsts nauda," uzsvēra Jaunzeme.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu Latvijā līdz 9.jūnijam ir izsludināta ārkārtējā situācija. Pēc finanšu ministra Jāņa Reira (JV) iepriekš paustā, valsts iespējamais atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai sasniedzis četrus miljardus eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu