Izsludināts konkurss uz "LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilciena sliedes.
Vilciena sliedes. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) izsludinājis konkursu uz meitassabiedrības SIA "LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja amatu, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

"LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem ir jāatbilst Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasībām. Šim amatam piemērojams valsts amatpersonas statuss, noteiktie ierobežojumi un atbilstība likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā" prasībām.

Kandidātam prasīta nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadībzinībās, finansēs, ekonomikā, transportā, loģistikā vai citā pielīdzināmā jomā. Tāpat kandidātam jābūt ne mazāk kā piecu gadu nepārtrauktai profesionālai darba pieredzei vadošā amatā vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa vai citā pielīdzināmā amatā pēdējo 10 gadu laikā, vēlams - transporta vai loģistikas jomā, pieredze kapitālsabiedrības darbības pārraudzībā, procesu plānošanā un vadīšanā, klientu attiecību stratēģiju veidošanā.

Tāpat kandidātam jābūt valsts valodas prasmēm C līmeņa pirmajā pakāpē, angļu valodas zināšanām vismaz B2 līmenī un krievu valodas zināšanām vismaz B2 līmenī padomes locekļa uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamā apmērā.

Kandidātam prasītas zināšanas un izpratne par "LDz loģistika" komercdarbības jomu, kapitālsabiedrību darbību un to pārvaldi, regulējošajiem normatīviem, korporatīvās pārvaldības principiem, pārmaiņu, risku un iekšējās kontroles sistēmas vadību. Prasīta arī pierādāma iepriekšēja pieredze stratēģisko lēmumu pieņemšanā un pārmaiņu vadībā, kā arī pārliecināšanas, komunikācijas un argumentācijas prasmes, spēja formulēt un prezentēt viedokli. Turklāt kandidātam jāspēj pieņemt lēmumus īsā laika posmā paaugstināta riska apstākļos un uzņemties atbildību. 

Prasīta arī spēja veidot pozitīvas, uz komandas sadarbību orientētas attiecības, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu un rezultātu sasniegšanu.

Pieteikumi konkursā iesniedzami līdz 5.jūnijam.

Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās. Atkarībā no valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 pandēmijas izplatību intervijas notiks attālinātā režīmā. Par iespējamo pāreju uz intervijām klātienē kandidātu atlases un nominācijas laikā lēmumu pieņems nominācijas komisija.

Valdes priekšsēdētāja mēneša atlīdzību nosaka atbilstoši Ministru kabineta 2020.gada 4.februāra noteikumiem par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu, kā arī valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru.

"LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja kopš šā gada februāra sākuma ir Jūlija Vasiļkova, taču viņa šajā amatā iecelta uz laiku līdz pastāvīga "LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja ievēlēšanai. Iepriekš kompānijas valdes priekšsēdētājs bija Gundars Ābols, kurš gada sākumā amatu atstāja.

Uzņēmums pērn strādāja ar 30,705 miljonu apgrozījumu un 627 118 eiro peļņu. "LDz loģistika" ir LDz meitasuzņēmums, kas sniedz kravu ekspedēšanas un loģistikas pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu