Vācijas uzņēmums Vorenam Bafetam izkrāpis €643 miljonus (5)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Sākta izmeklēšana pret Vācijas ražošanas uzņēmumu, kurš ar digitāli "uzlabotiem" darījumu dokumentiem varētu būt izkrāpis 643 miljonus eiro no leģendārā investora Vorena Bafeta, vēsta "The Guardian".

Bafeta kompānijas "Berkshire Hathaway" meitasuzņēmums 2017.gada februārī par 800 miljoniem eiro iegādājās ģimenes uzņēmumu "Wilhelm Schulz" - Vācijas rietumos bāzētu nerūsējošā tērauda ražotāju. Bafeta koncerns tik nelielas kompānijas iegādājas reti.

Tā paša gada maijā anonīmi tika nodota informācija, pēc kuras "Berkshire Hathaway" sāka rasties aizdomas, ka tai iesniegti viltoti pasūtījumu un apmaksas dokumenti, lai radītu mānīgu iespaidu par plaukstošu biznesu. Vēlāk izrādījās, ka Bafeta nopirktā firma bija uz bankrota robežas.

9.aprīlī Ņujorkas arbitrāžas tiesa lēma, ka vācu uzņēmums sistemātiski maldinājis investorus un pēc īpašnieku maiņas centies slēpt pierādījumus. Spriedumā norādīts, ka par to liecina pārliecinoši pierādījumi.

Vācijas laikraksts "Handelsblatt" norāda, ka "Wilhelm Schulz" darbinieki dokumentus esot viltojuši ar programmas "Photoshop" palīdzību. "Berkshire Hathaway" investoriem tika iesniegti viltoti dokumenti par vismaz 47 nenotikušiem darījumiem.

Brīdī, kad kompānija "Wilhelm Schulz" tika pārdota, tās vērtība bija ne vairāk kā 157 miljoni eiro, norādījusi Ņujorkas tiesa. Tā likusi atlīdzināt atlikušos 643 miljonus eiro Bafeta kompānijai "Precision Castparts Corp".

"Wilhelm Schulz" bijušie īpašnieki apsūdzības noliedz.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu