Latvijā jauno auto tirgus kritums bijis mazāks nekā vidēji ES

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunas Nissan automašīnas pie rūpnīcas Sanderlendā, Lielbritānijā
Jaunas Nissan automašīnas pie rūpnīcas Sanderlendā, Lielbritānijā Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā šogad janvārī-aprīlī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājusies par 25,4%, kas bija mazāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina otrdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šā gada pirmajos četros mēnešos mūsu valstī reģistrēja 4553 jaunus vieglos automobiļus.

Straujākais kritums janvārī-aprīlī fiksēts Itālijā (-50,7%), Spānijā (-48,9%), Francijā (-48%), Horvātijā (-46,8%), Lielbritānijā (-43,4%) un Austrijā (-41,6%). Igaunijā jaunu vieglo automobiļu reģistrācija sarukusi par 25,7%, bet Lietuvā - par 17,3%.

Jaunu vieglo automašīnu reģistrāciju janvārī-aprīlī samazinājusies visās 30 Eiropas valstīs, par kurām datus apkopo ACEA.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-aprīlī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada salīdzinājumā samazinājās par 38,5%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs kritums bija 39,1% apmērā.

Jaunu vieglo automobiļu reģistrācijas straujais kritums galvenokārt tiek skaidrots ar koronavīrusa krīzes negatīvo ietekmi.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu