Trešdien brāzmains vējš, valsts austrumos īslaicīgi nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien Latvijā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, lielākās brāzmas gaidāmas saistībā ar nokrišņu un negaisa mākoņiem Vidzemē un Latgalē.

Sinoptiķi prognozē, ka diena būs visai saulaina - saule mīsies ar mākoņiem. Maksimālā gaisa temperatūra +9..+13 grādi.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, ziemeļrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 16 metriem sekundē un gaisa temperatūra svārstīsies ap +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona rietumu mala un anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens 760-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Trešdienas rītā Latvijā maz mākoņu

Agrā trešdienas rītā Latvijā ir lielākoties saulains laiks, Latgalē nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra saullēktā bija 0..+5 grādi, piekrastē līdz +8 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra +6..+7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,7 grādiem Mērsragā līdz +15,0 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.maijā bija +38 grādi Grieķijā un +43 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -13 grādi kalnos Norvēģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu