"Eco Baltia vide" divu gadu laikā šķiros 40% no visiem savāktajiem atkritumiem Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atkritumu apsaimniekotājs "Eco Baltia vide" mērķis ir divu gadu laikā šķirot 40% no visiem savāktajiem atkritumiem Rīgā, pastāstīja "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Tāpat "Eco Baltia vide" grib iedzīvotājiem piedāvāt šķirošanas infrastruktūru. Aizbalts norādīja, ka "Eco Baltia vide" galvenā doma visā grupā ir dot atkritumiem otro dzīvi. "Eco Baltia vide" vadītājs stāstīja, ka dažkārt cilvēki iedomājas - ja kaut ko šķiro, tad šie materiāli ir zelta vērtē. Pēc viņa stāstītā, parasti tas tā nav. Ir vērtīgi materiāli, bet ir arī materiāli, par kuru šķirošanu atkritumu apsaimniekotājs piemaksā, piemēram, tekstila pārstrādē.

"Taču apņemšanās ir dot atkritumiem otro dzīvi un ar katru gadu arvien vairāk. Tas attiecas arī uz Rīgu. Mēs redzējām, kas ir ierakstīts konkursa nolikumā, bet mūsu pašu mērķis ir šos rādītājus pārsniegt vismaz divas reizes," pauda Aizbalsts.

Savukārt, ja runā par tīrību no atkritumiem mežos, pēc Aizbalta teiktā, diemžēl šajā ziņā Latvijā viss ir ļoti sadalīts - ir valsts meži, ir pašvaldības meži, ir privātie meži un katram ir sava vara ar šo īpašumu rīkoties. Ja tie ir valsts vai pašvaldību meži, tad atkritumu savākšanai jārīko iepirkums. "Tas ir laiks. Un bieži vien mēs redzam situācijas, kad lēmumu pieņemšana un iepirkumi velkas, kamēr pienāk ziema, un tad visi nopūšas un nolemj: nu labi, tīrīsim nākamgad," atklāja uzņēmuma vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka galvenajam mērķim vajadzētu būt, lai atkritumi līdz mežiem vienkārši nenonāk. Tostarp pašvaldībām vajadzētu nodrošināt arī publiskos atkritumu konteinerus, lai arī papīru pēc tam, kad pie meža ir apēsts saldējums, ir kur izmest.

Atkritumu apsaimniekotājs "Eco Baltia vide" 2018.gadā strādāja ar 16,325 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 3,5 reizes un bija 342 684 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija reģistrēta 1996.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Eco Baltia grupa".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu