Cīņa par varu? Sīrija arestē Asada brālēna īpašumus

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Sīrijas valdība likusi arestēt diktatora Bašara al Asada brālēna Rami Maklufa aktīvus, liecina aģentūras "Reuters" rīcībā nonākušie dokumenti. 

Maklufs ir viens no visbagātākajiem cilvēkiem kara sapostītajā valstī, un tieši viņš lielā mērā finansējis Asada militāros izgājienus.

Sīrijas finanšu ministra parakstītais dokuments datēts ar 19.maiju. Aktīvu arestēšana veikta "piesardzības" nolūkā, lai garantētu, ka Maklufs nomaksā summu, ko ir parādā Sīrijas valdības telekomunikāciju regulatoram.

Rīkojums par mantas arestu attiecas arī uz Maklufa sievu un bērniem.

Maklufs savulaik bija starp Asada tuvākajiem sabiedrotajiem, taču viņam ar Sīrijas valdību radās nesaskaņas - valdības regulators apgalvoja, ka Maklufa telekomunikāciju uzņēmums "Syriatel" esot tam parādā naudu. 

Maklufs par konfliktu publicējis trīs video paziņojumus, kuros vēršas pie Asada ar lūgumu glābt viņa uzņēmumu. Pēdējo no tiem viņš publicēja svētdien. Tajā Makllufs apgalvo, ka viņam esot likts atkāpties no "Syriatel" vadītāja amata.

Maklufs mantas arestu uzskata par nelikumīgu un sūdzas par mēģinājumiem viņu izstumt no uzņēmuma.

Maklufs ir Asada brālēns no mātes puses. Rietumu amatpersonas norāda, ka viņš bijis viens no lielākajiem Asada režīma bruņoto spēku finansētājiem. Pret Maklufu noteiktas ASV un Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Sīrijas eksperti norāda, ka konflikts varētu būt pirmā nopietnā plaisa ģimenē, kas Sīrijā valda jau 50 gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu