Volkswagen samaksā miljonus, lai diviem vadītājiem nebūtu jāiet uz tiesu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves gigants "Volkswagen" panācis ārpustiesas vienošanos samaksāt deviņus miljonus eiro, lai vadītājam Herbertam Dīsam un uzraudzības padomes vadītājam Hansam Dīteram Pečam nebūtu jādodas uz tiesu saistībā ar apsūdzībām tirgus manipulēšanā.

Braunšveigas prokuratūra pērn septembrī izvirzīja apsūdzības Dīsam un Pečam, apgalvojot, ka šīs personas apzināti novēloti informējušas kapitāla tirgu par ievērojamām maksājumu saistībām vairāku miljardu eiro apmērā, kas radušās saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu, tādējādi pretlikumīgi ietekmējot akcijas cenu.

Dīss un Pečs, kuri 2015.gadā atradās "Volkswagen" padomē, nav informējuši investorus par manipulācijām ar automobiļu kaitīgajiem izmešiem, līdzko viņi par tām bija uzzinājuši, kā arī vērienīgajiem finanšu riskiem, skaidroja prokuratūra.

Foto: AFP/SCANPIX

Taču "Volkswagen" otrdien paziņoja, ka panākta vienošanās, lai izbeigtu lietvedību pret abiem vadītājiem.

Kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūras skandāla dēļ būtiski kritās "Volkswagen" akcijas cena. Investori iesnieguši tiesā kolektīvo prasību, vēloties panākt, lai viņiem tiktu atlīdzināti zaudējumi deviņu miljardu eiro apmēra.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, atzīstot, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu