Dienvidāfrikas dabas parkā vecu tiltu pārveido par luksusa klases viesnīcu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Wikimedia Commons

Krīgera nacionālais parks ir lielākais Dienvidāfrikas dabas parks, kurā apmeklētājiem ir iespēja vērot savvaļas dzīvniekus, sastapt retus augus, un drīz šeit varēs arī pārnakšņot.

Jau šā gada decembrī tiks atklāta pirmā viesnīca, kas būs izveidota uz veca tilta, vecos vilcienu vagonos. No viesnīcas logiem pavērsies pasakains skats uz dabas parku un ļaus apmeklētājiem netraucēti baudīt safari ainavu. Kopumā viesnīcā atradīsies 24 numuriņi, kas būs izvietoti 13 vagonos. Viena nakts tilta viesnīcā vienam pieaugušajam izmaksās aptuveni 380 eiro. Lai arī viesnīcas durvis tiks vērtas jau šogad, klientus viesnīca uzņems, tikai sākot ar 2021. gadu.

Foto: Kruger Shalati

Pēc atjaunošanas uz vecā tilta atradīsies arī centrālais izklaides vagons, skatu laukums, džakuzi un atsevišķs gaitenis, kas savienos visus apartamentus. Savukārt restorāns atradīsies turpat esošajā tilta mājā, kur arī senāk cilvēki devās ieturēt maltīti.

Foto: Kruger Shalati

Neparastais tilts pār Krīgera dabas parku ir celts 1920. gados. Tilts stiepjas 15 metrus virs Sabī upes, kas šķērso dabas parku. Savulaik nacionālā dabas parka apmeklētāji mēdza ar vilcienu ierasties parkā – vilciens apstājās tieši virs upes un tur stāvēja visu nakti. Tolaik tā bija īpaša atrakcija, kurā apmeklētājiem bija ļauts izkāpt no vilciena, tā tuvumā iekurt ugunskuru un pagatavot sev maltīti, bet pēcāk visi atbraucēji sakāpa vagonos un devās pie miera, tā portālam “Business Insider” stāsta projekta “Kruger Shalati” vadītāja Džūdita Bārnsa.

Tilts pirms atjaunošanas
Tilts pirms atjaunošanas Foto: Wikimedia Commons

Krīgera dabas parks atrodas piecu stundu braucienā no Johannesburgas un ir viens no lielākajiem dabas parkiem pasaulē; platība sasniedz 19 633 kvadrātkilometrus – tas ir teju Slovēnijas lielumā. Šis ir arī viens no pirmajiem dabas parkiem Dienvidāfrikā, proti, tas tika izveidots 1926. gadā. Ik gadu Krīgera dabas parku apmeklē 1,8 miljoni tūristu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kruger Shalati (@kruger_shalati) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kruger Shalati (@kruger_shalati) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kruger Shalati (@kruger_shalati) on

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu