Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par seksuāla rakstura darbībām ar 14 gadus vecu meiteni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par seksuāla rakstura darbībām ar 14 gadus vecu meiteni, informēja Valsts policija (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Viņa stāstīja, ka pagājušā gada maijā policijā saņemta informācija par to, ka 2018.gada beigās kāda 14 gadīga jauniete uzsākusi attiecības ar pilngadīgu vīrieti, kurš ir 11 gadus vecāks par viņu pašu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka jauniete vairākus mēnešus satikās ar vīrieti un šo mēnešu laikā abu starpā bijušas seksuālas attiecības, kam jauniete labprātīgi piekritusi.

Valsts policija atgādina, ka, pat ja jaunietis piekrīt seksuālām attiecībām ar pieaugušo, tas saskaņā ar Krimināllikumu ir noziedzīgs nodarījums, par kuru ir paredzēts sods. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, sacīja Šeršņova.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par seksuāla rakstura darbības izdarīšanu fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, un to izdarījusi pilngadīga persona. 

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu