Ģirģens: Pēc 9.jūnija ārkārtējā situācija jāatceļ, bet jāturpina ievērot divu metru distance

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc 9.jūnija ārkārtējā situācija jāatceļ, taču divu metru distances ievērošana ir jāsaglabā, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Viņš norādīja, ka ārkārtējā situācija ir jāatceļ, turklāt cilvēki ir noguruši no visiem patlaban spēkā esošajiem ierobežojumiem.

Katram iedzīvotājam policistu klāt pielikt nav iespējams, taču distancēšanos vajadzēs turpināt ievērot, norādīja ministrs.

LTV "Rīta panorāmā" šodien Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka valdības mērķis ir jūnijā pārtraukt Covid-19 izplatības dēļ noteikto ārkārtas situāciju Latvijā, vienlaikus saglabājot zināmus ierobežojumus.

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu Latvijā no 13.marta līdz 9.jūnijam ir izsludināta ārkārtējā situācija. Tās laikā sabiedrībai ir noteikta virkne ierobežojumu, pamatā attiecībā uz pulcēšanās iespējām.

Ministru prezidents uzsvēris, ka valdības mērķis ir ārkārtas stāvokli pēc šā datuma atcelt. Tā vietā plānots pieņemt uz vairākiem mēnešiem terminētu īpašu likumu, kas valdībai dotu papildu pilnvaras, lai tā var operatīvi reaģēt uz jaunām situācijām Covid-19 izplatībā un spēj pasargāt sabiedrības veselības intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu