Kanādā terorismā apsūdz pusaudzi, kurš radikalizējās seksistiskās interneta vietnēs

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kanādā 17 gadus vecam zēnam izvirzītas apsūdzības teroristiskā uzbrukumā, uz ko viņu iedvesmoja seksistiskas vietnes internetā, vēsta raidorganizācija BBC.

Pusaudzis apsūdzēts nāvējošā sievietes saduršanā šā gada februārī. Slepkavība notika erotiskās masāžas salonā.

Sākotnēji viņam par 24 gadus vecās Ešlijas Noelas Arzagas noduršanu bija izvirzītas apsūdzības pirmās pakāpes slepkavībā un slepkavības mēģinājumā. Ārpus salona bija sadurti vēl divi cilvēki - vīrietis un sieviete.

Pēc tam Toronto policija uzzināja, ka noziegumu varētu būt motivējusi ekstrēmistiska ideoloģija. Izmeklēšanā iesaistījās federālā policija, un tika izvirzītas jaunas apsūdzības terorismā.

"Terorismam ir dažādi paveidi. Svarīgi paturēt prātā, ka tas neaprobežojas ar kādu konkrētu grupu, reliģiju vai ideoloģiju," norāda federālās policijas pārstāvis.

Viņš uzturējās tā dēvētajās "incelu" jeb "piespiedu kārtā nevainīgo" vīriešu vietnēs un forumos. Interneta subkultūra vērsta uz tās dalībnieku frustrāciju par nespēju atrast attiecību un seksa partneres, vainojot pie tā visu sieviešu dzimumu.

Šī ideoloģija iedvesmoja 2018.gadā pastrādātu uzbrukumu Toronto, kurā tika nogalināti desmit un ievainoti 16 cilvēki, taču vainīgajiem netika izvirzītas apsūdzības terorismā.

Uzbrukuma pastrādātājs Aleks Minasians vēlāk policijai stāstīja, ka tā esot bijusi atriebība par gadiem ilgajiem atraidījumiem no sieviešu puses.

Minasians iedvesmojās no amerikāņa Eliota Rodžera, kurš 2014.gadā Kalifornijā nodūra un nošāva sešus cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu