Mūžībā devies kinooperators un producents Alvis Mengots

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Alvis Mengots
Alvis Mengots Foto: publicitātes

Mūžībā aizgājis kinooperators un producents Alvis Mengots (01.11.1946.- 15.05.2020.), radošs, enerģisks un pārliecinošs profesionālis, kaismīgs ideju ģenerātors un atbalsts jaunajiem kolēģiem, informē Latvijas Kinematogrāfistu savienībā.

Rīgas kinostudijā uzsācis strādāt 1965. gadā un tur izgājis ceļu no strādnieka, tad gaismotāja līdz operatoram inscenētājam. Bijis operatora asistents vairāk kā 40 mākslas filmās, gūstot pieredzi no tādiem meistariem kā Mārtiņš Kleins ("Vella kalpi vella dzirnavās", "Pūt vējiņi" u.c.) un Dāvis Sīmanis ("Robina Huda bultas", "Puika", "Aveņu vīns", "Tereona galva", "Vilkatis Toms" uc.). 1987. gadā pabeidzis studijas Valsts Vissavienības Kinematogrāfijas institūtā (VGIK) Maskavā un ieguvis kinooperatora diplomu.

Ciešākā radošā sadarbība izveidojusies ar režisoru Vari Braslu, Mengots bijis operators viņa filmām "Aija", "Par mīlestību pašreiz nerunāsim" (filmai balva "Lielais Kristaps"), "Mērnieku laiki".

Apbalvots 2000. gadā ar "Lielā Kristapa" balvu par operatora darbu Jāņa Streiča filmā "Vecās pagastmājas mistērijas". 

Strādājis arī dokumentālajā kino un televīzijās. Bijis valdes loceklis vairākās producējošās studijās, 2006 .gadā dibinājis filmu studiju "Art Novo", bijis tās valdes priekšsēdētājs un galvenais producents. Nozīmīga ir viņa darbība studentu filmās konsultanta statusā.

Izvadīšana piektdien, 22. maijā, plkst. 13:00 Jaunciema kapos.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu