Brazīlijas antirekords: teju 20 000 jaunu koronavīrusa gadījumu dienas laikā (5)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijā diennakts laikā pirmo reizi reģistrēti teju 20 000 jaunu inficēšanās gadījumu ar koronavīrusu, trešdien pavēstīja veselības aizsardzības amatpersonas.

Reģistrēts 19 951 jauns gadījums, kad notikusi inficēšanās ar koronavīrusu, līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits kopš uzliesmojuma sākuma sasniedzis 291 579.

No dzīves aizgājuši vēl 888 Covid-19 slimnieki, bet kopējais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 18 859.

Otrdien jau tika sasniegta cita drūma robeža - Covid-19 slimnieku skaits, kas no dzīves aizgājuši vienas diennakts laikā, pārsniedza 1000.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Brazīlijā parasti ir lielāks nedēļas vidū, jo tad laboratorijas pēc nedēļās nogales atkal ir atsākušas strādāt pilnā apjomā.

Inficēšanās gadījumu skaita ziņā Brazīlija atrodas trešajā vietā pasaulē aiz ASV un Krievijas, bet ar Coid-19 saistīto nāves gadījumu skaita ziņā - sestajā vietā pasaulē, liecina ASV Džonsa Hopkinsa universitātes dati.

Sanpaulu štatā - pavalstī ar vislielāko iedzīvotāju skaitu - ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 5263, kas ir pat vairāk nekā Ķīnā, kur Covid-19 uzliesmojums sākās decembrī.

Trešdien Sanpaulu pilsētā sākās "megabrīvdienas", kas ilgs līdz pirmdienai, varasiestādēm uz agrāku laiku pārceļot vairākas brīvdienas no citiem mēnešiem.

Kā liecina līdzšinējās tendences, iedzīvotāji spēj labāk ievērot sabiedriskās dzīves ierobežojumus nedēļas nogalēs un brīvdienās, līdz ar to varasiestādes cer, ka sešu brīvdienu rezultātā vīrusa izplatība palēnināsies.

Trešdien ielās bija vērojama mazāka transporta plūsma, tomēr veikali bija atvērti un ielās bija cilvēki, vēsta medijs G1.

Pandēmija vissmagāk skārusi Brazīlijas ziemeļus un ziemeļaustrumus, kur ir vāja infrastruktūra. Piecas pilsētas ar visaugstāko inficēšanās gadījumu skaitu un nāves gadījumu skaitu attiecībā pret iedzīvotāju skaitu atrodas Amazonasas štatā.

Brazīliju plosa politiskas nesaskaņas attieksmē pret Covid-19 pandēmiju. 

Prezidents Žairs Bolsonaru ir nosaucis šo slimību par ''vieglu gripu", bet cīņu pret to - par "histēriju", un aicina valsti izbeigt sociālo distancēšanos un atsākt darbu, lai apturētu ekonomikas sagrāvi. 

Štatu valdības un vietējās pašvaldības lielākoties aicina iedzīvotājus palikt mājās un ievērot sociālo distancēšanos, un šādu nostāju atbalsta Augstākā tiesa.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu