Durvis ver divi jauni "Maxima" veikali, kuros investēti vairāk nekā 10 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" investējusi vairāk nekā 10 miljonus divu jaunu veikalu atvēršanā Miera ielā un blakus Valsts ieņēmumu dienesta ēkai, aģentūru LETA informēja mazumtirgotāja pārstāvji.

Tostarp šodien durvis vēris "Maxima XX" veikals Rusova ielā 1 blakus Valsts ieņēmumu dienesta ēkai, kura būvniecība ilga deviņus mēnešus un kurā ir investēti 8,2 miljoni eiro. Tāpat durvis vēris "Maxima X" Miera ielā 90, kura būvniecība ilga piecus mēnešus. Līdz ar šo abu veikalu atvēršanu, radītas arī 53 jaunas darba vietas

"Maxima XX" veikala Rusova ielā 1 kopējā platība ir 3318 kvadrātmetri, un tas ir uzbūvēts no jauna. Tajā ir uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums, kuru iespējams regulēt atbilstoši veikala zonējumam, ierīkota jauna ventilācija un jaunās paaudzes tehnoloģiskā aukstuma sistēma, no kuras siltums atgūto siltumu izmantot veikala apsildīšanai. Veikalā ir uzstādītas 10 pašapkalpošanās kases, kā arī digitālie ekrāni. Ēkas rampa un piegādes zona ir pilnībā slēgta ar jumtu, tādējādi darbs rampā ir mazāk pakļauts laikapstākļiem. Būvdarbu laikā satiksmes ērtībai ir paplašināts Rusova un Ķīšezera ielu krustojums, kā arī pie ēkas ir izveidota autostāvvieta un sporta atpūtas laukums.

Tikmēr "Maxima X" veikalā Rīgā, Miera ielā 90 ir pārbūvētās telpas veikala vajadzībām 280 kvadrātmetru platībā, no kuriem 195 kvadrātmetrus aizņem tirdzniecības zāle. Veikalā ir atjaunota telpu apdare un inženierkomunikācijas, kā arī uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums.

LETA jau ziņoja, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs - bagātākais Lietuvas iedzīvotājs Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe", kas ir lielākais mazumtirdzniecības tīkls un darba devējs Baltijas valstīs ar vairāk nekā 30 000 darbinieku piecās valstīs.

"Maxima Latvija" mazumtirdzniecības tīklā Latvijā ir 175 veikali, no kuriem 137 ir "X" formāta veikali, 24 ir "XX" un astoņi ir "XXX" formāta veikali, kā arī seši ir "Maxima Express" veikali. Uzņēmuma veikalos nodarbināti aptuveni 7500 strādājošo, uzņēmumam ir divi loģistikas centri un interneta pārtikas preču veikals "barbora.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu