Jaunzēlande apsver četru darba dienu nedēļu, lai palīdzētu valstij atgūties no pandēmijas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Četru darba dienu nedēļa jau kādu laiku tiek uzskatīta par iedarbīgu mehānismu, kā uzlabot darba un privātās dzīves līdzsvaru. Tagad atbalstu šādai pieejai paudusi Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārdena, norādot, ka četru darba dienu nedēļa varētu palīdzēt Jaunzēlandes sabiedrībai un ekonomikai atgūties no Covid-19 epidēmijas, ziņo ASV raidorganizācija CNN. 

Šādu viedokli Ārdena paudusi šonedēļ, videouzrunā sociālajā tīklā “Facebook” sniedzot savu skatījumu par veidiem, kā Jaunzēlande varētu palīdzēt atgūties pandēmijas skartajai tūrisma nozarei. 

“Daudzi cilvēki man saka, ka mums vajadzētu četru darba dienu nedēļu. Šis gan ir jautājums, kas jārisina darba devēju un darba ņēmēju starpā,” uzsvēra premjerministre. 

Viņa pauda viedokli, ka šāda ideja varētu palīdzēt veicināt Jaunzēlandes iedzīvotāju elastību attiecībā uz tūrismu un atpūtu. 60% Jaunzēlandes  tūrisma nozares apgrozījuma veido vietējie iedzīvotāji, viņa piebilda. 

“Mēs no Covid-19 esam iemācījušies daudzas lietas, tostarp par elastīgumu un produktivitāti, ko rada cilvēku strādāšana no mājām,” uzsver Ārdena. 

Šī nav pirmā reize, kad Jaunzēlandes valdība runā par alternatīvām pašreizējai darba nedēļas kārtībai. 

Kopš 2018.gada vairākas Jaunzēlandes valdības aģentūras piedalās pilotprojektā, kura mērķis ir veicināt, lai darba devēji sniedz saviem darbiniekiem iespējas būt elastīgiem darba laika ziņā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu