Pagājušajā diennaktī Covid-19 pirmo reizi konstatēts Vecpiebalgas novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova / LETA

Pagājušajā diennaktī Covid-19 saslimšana pirmo reizi konstatēta kādam cilvēkam Vecpiebalgas novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija. 

Diennakts laikā četri Covid-19 pacienti reģistrēti Rīgā, bet divi Lielvārdes novadā. Savukārt pa vienam jaunam pacientam reģistrēts Liepājā un Priekuļu novadā.

Pagājušajā diennaktī Covid-19 saslimšana pirmo reizi konstatēta kādam cilvēkam Vecpiebalgas novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 ir reģistrēta 77 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Amatas, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Daugavpils, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Ikšķiles Jelgavas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Neretas, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Riebiņu, Ropažu, Rūjienas, Rugāju, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecpiebalgas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī. 

Aizvadītajā diennaktī vecumā līdz deviņiem gadiem inficējies viens pacients, vecumā no 20-29 gadiem viens cilvēks, 30-39 gadu vecumā divi pacienti, 40-49 gadiem viens pacients, 50-59 gadiem divi pacienti, bet vecumā no 70-79 un virs 80 attiecīgi pa vienam pacientam.

Kopējie dati liecina, ka līdz šim visvairāk ar Covid-19 inficējušies vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem - 20%, tai seko vecuma grupa 40 līdz 49 gadi, kur inficējušies 18%, bet pēc tam vecuma grupā no 50 līdz 59, kurā kopumā sasirguši 17% cilvēki. 52% inficētie ir vīrieši, bet 48% sievietes.

Jau ziņots, ka pēdējās diennakts laikā miris viens Covid-19 pacients, savukārt inficēšanās atklāta deviņiem cilvēkiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Mirušais pacients bijis vecumā no 55 līdz 60 gadiem un inficējies no ģimenes locekļa. 

Aizvadītajā diennaktī veikti 1870 Covid-19 testi, kamēr kopumā līdz šim veikts 94 621 izmeklējums, saslimušas 1025 personas un 694 izveseļojušās, bet 22 mirušas.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā slimnīcā ievietots viens pacients ar Covid-19, kamēr kopumā stacionāros ārstējas 24 pacienti - 22 ar vidēji smagu, bet divi pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopumā līdz šim no stacionāra izrakstīti 134 Covid-19 pacienti.

https://infogram.com/covid-19-saslimsanas-gadijumi-novados-1h7j4dpzz5ov4nr?live

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu