Patlaban nav noteikta laika VDD jaunās ēkas būvniecībai (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Patlaban nav noteikts konkrēts datums Valsts drošības dienesta (VDD) jaunās ēkas būvniecībai, norādīja dienestā.

VDD teica, ka vispirms konkrētajā zemesgabalā norisināsies būvlaukuma sagatavošana, kā arī citi priekšdarbi. Pašlaik vēl nav noteikts konkrēts datums, kad sāksies būvniecība.

Vienlaikus VDD norādīja, ka šajā projekta stadijā informācija par būvdarbu veicēju nav publiski izpaužama.

Jau ziņots, ka pēc asām un pārmetumiem bagātām debatēm Saeima ceturtdien noraidīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) priekšlikumu uzdot valdībai atcelt lēmumu par VDD ēkas celšanu bijušā velotreka "Marss" teritorijā.

Iepriekš Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) savā atzinumā pauda, ka VDD jaunās ēkas būvniecības atlikšana vai kavēšana pašreizējos drošības apstākļos nav pieļaujama un ēka ir jāceļ noskatītajā vietā Rīgā, bijušā velotreka vietā Brīvības ielā, kas vienīgā atbilst dienesta vajadzībām. 

Savukārt Teikas apkaimes biedrības valdes priekšsēdētāja Selīna Vancāne pauda, ka NDK atzinums esot formāla atrakstīšanās, kurā nav iekļauts neviens jauns arguments. Pilsētvides aktīvisti gan 28.maijā plāno protesta akciju.

VDD iepriekš skaidroja, ka lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu šajā vietā pieņemts jau 2017.gadā, bet šogad plānots sākt būvniecību. VDD līdz šim nebija informējis sabiedrību par ieceri, jo neesot bijis tiesīgs publiskot informāciju, lai nepārkāptu likuma "Par valsts noslēpumu" normas. Tomēr tagad, ņemot vērā sabiedrības interesi, pieņemts lēmums deklasificēt daļu informācijas par plānoto VDD attīstības projektu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu