Ķekavā būs pārbaudes, vai tiek lietotas sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai Covid-19 izplatības mazināšanas nolūkos pievērstu iedzīvotāju uzmanību lietot deguna un mutes aizsargmaskas sabiedriskajā transportā, Reģionālā pašvaldības policija no šodienas Ķekavas novadā rīkos īpašus prevencijas reidus, informēja Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Viņa norādīja, ka šie reidi tiks rīkoti līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām. Reidu laikā pašvaldības policijas darbinieki sabiedriskā transporta pasažierus informēs par sejas aizsargmaskas lietošanas nepieciešamību, lai pasargātu sevi un līdzcilvēkus no saslimšanas ar koronavīrusu Covid-19.

Tiem pasažieriem, kuriem sabiedriskajā transportā nebūs mutes un deguna aizsargmaskas, Reģionālā pašvaldības policija izsniegs kvalitatīvus respiratorus un informatīvās skrejlapas.

"Reģionālās pašvaldības policijas" priekšnieks Māris Bomiņš stāstīja, ka policisti patrulējot redz, ka cilvēki tomēr diezgan kūtri lieto deguna un mutes aizsegu, braucot sabiedriskajā transportā, kā to nosaka valdības pieņemtie drošības un epidemioloģiskie nosacījumi Covid-19 ierobežošanai. 

"Lai šo situāciju uzlabotu, mēs vēlamies sniegt savu artavu, uzsvaru liekot uz preventīvo skaidrojošo darbu," teica Bomiņš.

Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam no 12.maija līdz ārkārtējās situācijas beigām sabiedriskajā transportā iedzīvotājiem jālieto deguna un mutes aizsegs, jāievēro higiēnas pasākumi un izvietotās norādes sabiedriskajā transporta līdzeklī. Sabiedrisko transportu nedrīkst lietot cilvēki, ja ir pozitīvas Covid-19 analīzes. Ķekavas novadā kursē gan starppilsētu autobusi, gan mikroautobusi, piebilda Vītoliņa. 

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu