Postfolkloras grupa "Daba san" laiž klajā video dziesmai "Dzirnaviņas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Daba san"
"Daba san" Foto: publicitātes

Ārkārtas situācijas dēļ Rīgas Tehniskās universitātes postfolkloras grupa "Daba san" atlikusi trešā studijas albuma izdošanu, publisko vienu no jaunā albuma dziesmām "Dzirnaviņas", uzmundrinot klausītājus nepadoties grūtībām un turpināt ikdienu, par spīti neparedzamajam.

"Neesam klātienē tikušies kopš ārkārtas stāvokļa izsludināšanas, pirms tam aktīvi strādājām pie trešā studijas albuma ierakstīšanas, kuru vēlējāmies prezentēt šajā rudenī," stāsta grupas pārstāve Linda Zonne-Zumberga. "Tautasdziesmas ir ļoti dziļš un neizsmeļams iedvesmas avots. Nolemjot publiskot vienu no svaigākajiem ierakstiem, izvēlējāmies "Dzirnaviņas", jo pašreizējos apstākļos dziesmas plūdums mudina turpināt, neapstāties un sajust katra iekšējo spēku. Senos laikos jaunas meitas naktīs ar rokas dzirnavām mala miltus nākamai dienai, tas bija smags un vienmuļš darbs, taču tautasdziesmā meita aicina "pelēko akmentiņu" - dzirnavas - "nākt spēlēties". Tāpat agrāk vīrietim ļoti būtiski bija apņemt strādīgu, prasmīgu sievu un šādas meitas tika naktī nozagtas no maltuvēm. Interesanti, ka dīkstāves apstākļos ziņās vairākkārt bija lasāms, kā mājās lielākais smagums ir uz sieviešu pleciem, jo sievietēm ne tikai jāstrādā savs darbs, bet arī jārūpējas par mājsaimniecību un bērniem, nodrošinot mierīgus darba apstākļus vīrietim."

Dziesma ierakstīta 2019. gada nogalē, video veido grupas dalībnieku individuāli filmētas ainas. Video montāža - Andris Kimonts. Mūzikas autors - Linda Zonne-Zumberga.

Noskaties! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu