5 ieteikumi zīdaiņu apģērbu mazgāšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Zīdaiņu  un mazuļu apģērba mazgāšana ir ikdienas nodarbe, tādēļ ir svarīgi zināt, kā un un ar kādiem līdzekļiem to mazgāt. 

Zīdaiņu un mazuļu āda ir ļoti maiga un jutīga pret apkārtējās vides ietekmi. Apģērbs un gultasveļa ir tiešā kontaktā ar zīdaiņa ādu, un tāpēc ir svarīgi sekot, lai izvēlētie mazgāšanas līdzekļi izmazgātu veļu tīru, bet vienlaikus arī būtu pēc iespējas droši un maigi bērnu ādai. Nepareiza līdzekļa vai mazgāšanas metodes izvēle var izraisīt izsitumus, ādas kairinājumu, kā arī veicināt alerģijas rašanos.  

  1. Zīdaiņu apģērba mazgāšanai izvēlieties mazgāšanas līdzekli, kas nesatur smaržvielas un krāsvielas. Vienlaikus izvairieties arī no dabīgo smaržvielu saturošiem līdzekļiem, jo arī tie var būt spēcīgi alergēni. Uz mazgāšanas līdzekļu iepakojuma, kas piemēroti zīdaiņu apģērba mazgāšanai, parasti ir redzams marķējums “Sensitive”, “nesatur smaržvielas un krāsvielas” utt.
  2. Ja nepieciešams iztīrīt spēcīgus traipus, tad sākumā nepieciešams apstrādāt tos ar traipu tīrīšanas līdzekli, vai pirms mazgāšanas uzliet mazgāšanas līdzekli tieši uz traipa. Šajā gadījumā traipi tiks iztīrīti, un nevajadzēs izmantot lielu mazgāšanas līdzekļa daudzumu.  
  3. Dodiet priekšroku mazgāšanas želejai vai mazgāšanas želejas kapsulām. Želeja ir maigāka attiecībā pret audumu, tā labāk izšķīst ūdenī, un tāpēc pastāv mazāka varbūtība, ka uz apģērba varētu palikt mazgāšanas līdzekļa paliekas.  
  4. Ievērojiet uz iepakojuma norādītos dozēšanas norādījumus. Ja mazgāšanas līdzekļa deva ir pārāk maza, tad var gadīties, ka traipi un netīrumi nekur nepazūd, un veļa nav pietiekami tīra. Pārdozēšanas gadījumā mazgāšanas līdzekļa paliekas paliek audumā, kas var izraisīt ādas kairinājumu. Pārdozēšana ir arī nevēlama apkārtējai videi.
  5. Ievērojiet apģērba ražotāju norādījumus. Dažus apģērbus nedrīkst mazgāt veļas mazgājamā mašīnā. Kā arī ievērojiet, ka, lai saudzētu audumu un apkārtējo vidi, saudzīgāk ir izvēlēties zemāku mazgāšanas temperatūru.
Foto: Publicitātes foto

No Mayeri” produktu sortimentā esošajiem produktiem ģimenēm ar zīdaiņiem un mazuļiem vispiemērotākie ir “Mayeri Sensitive” sērijas produkti, kas nesatur smaržvielas un krāsvielas. “Mayeri Sensitive” produktiem ir piešķirts Eiropas Savienības ekoloģiskais marķējums un Ziemeļvalstu astmas un alerģijas sertifikāts, kas apliecina, ka produkti pēc savas iedarbības ir efektīvi (veiktas rūpīgas kvalitātes pārbaudes), un vienlaikus tie ir saudzīgāki pret apkārtējo vidi nekā konkurējošie produkti bez šāda marķējuma.   

Izvēloties “Mayeri Sensitive” produktus, varat būt pārliecināti, ka līdzekļi atbilst savam tīrīšanas mērķim, un tajā pašā laikā tie nav kaitīgi Jūsu bērnam.  

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu