Ministrs: Krievijas ekonomika otrajā ceturksnī saruks par 9,5% (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn samazināsies par 9,5%, ceturtdien prognozēja valsts ekonomikas ministrs Maksims Rešetņikovs.

Savukārt šogad kopumā Krievijas ekonomikai prognozēta 5% lejupslīde.

"Galvenais faktors IKP kritumam šogad ir iekšzemē noteiktie ierobežojumi koronavīrusa izplatības ierobežošanai, kuru ietekme vissmagāk būs jūtama otrajā ceturksnī," ministrs sacīja Krievijas ziņu aģentūrām.

Rešetņikovs norāda, ka ministrija trešajam un ceturtajam ceturksnim prognozē IKP kritumu attiecīgi par 6,3% un 5,2%, ekonomiskajai aktivitātei palielinoties vienlaikus ar ierobežojumu pakāpenisku mīkstināšanu.

Vairums ierobežojumu varētu tikt atcelti līdz vasaras beigām, taču tas būs atkarīgs no epidēmijas attīstības, skaidro ministrs.

Vienlaikus Krievijas ekonomikai nākamgad tiek prognozēts 2,8% kāpums, bet izaugsme pie pirmskrīzes līmeņa varētu atgriezties 2022.gada pirmajā pusē.

Kā ziņots, Krievijas ekonomika šogad pirmajā ceturksnī pieauga par 1,6%, tādējādi reģistrējot vājāku izaugsmi kā pērn ceturtajā ceturksnī.

Ceturtajā ceturksnī valsts ekonomika palielinājās par 2,1%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu