Ajatolla Hamenei: Palestīnas atbrīvošana ir islāmisks pienākums (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Cīņa par Palestīnas atbrīvošanu ir islāmisks  pienākums, piektdien, kad Irānā un vairākās citās pasaules valstīs tiek atzīmēta diena solidaritātei ar palestīniešiem, paziņoja Irānas augstais līderis ajatolla Hamenei.

Uzrunājot auditoriju Kudsas dienā, līderis nosodīja rietumvalstis un to "marionetes" arābu pasaulē par Izraēlas atbalstīšanu.

80 gadus vecais līderis pirmo reizi arī apstiprināja, ka Irāna palīdzējusi apgādāt palestīniešus ar ieročiem.

"Šīs cīņas mērķis ir visas palestīniešu zemes atbrīvošana" un "visu palestīniešu atgriešanās savā zemē", uzrunā, kas tika pārraidīta televīzijā, sacīja Hamenei.

"Politika, lai normalizētu cionistu režīma klātbūtni šajā reģionā, ir viena no svarīgākajām ASV politikām," viņš sacīja. "Dažas arābu valstis šajā reģionā, kas spēlē ASV marionešu lomu, tam nodrošinājušas nepieciešamos priekšnosacījumus, tādus kā ekonomiskās saites un tamlīdzīgi, bet šie centieni ir pilnīgi neauglīgi."

"Kādu dienu mēs atskārtām, ka vienīgā palestīniešu cīnītāja problēma ir ieroču trūkums," paziņoja Hamenei. "Mēs plānojām" atrisināt šo jautājumu, un "rezultāts ir tāds, ka spēku līdzsvars Palestīnā ir mainījies - šodien Gaza var stāties pretī cionistu ienaidnieka militārajai agresijai un uzvarēt".

Solidarizējoties ar palestīniešiem, Kudsas diena Irānā kopš 1979.gada Islāma revolūcijas tiek atzīmēta ik gadu musulmaņu gavēņa mēneša ramadana pēdējā piektdienā.

Kudsa ir Jeruzalemes nosaukums arābu valodā.

Šī ir pirmā reize, kad Hamenei, kurš augstā līdera amatā atrodas vairāk nekā 30 gadus, runā Kudsas dienas sarīkojumos. Tiesa gan, viņš regulāri par palestīniešu jautājumu izsakās kā par "musulmaņu pasaules galveno problēmu".

Centienos mazināt Covid-19 izplatības riskus Irānā šogad Kudsas dienas demonstrācijas ir atceltas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu