Čehijā jaunā koronavīrusa izplatīšanās joprojām pakļauta kontrolei

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Divas nedēļas pēc lielveikalu, kinoteātru un restorānu terašu atvēršanas Čehijā jaunā koronavīrusa izplatīšanās joprojām pakļauta kontrolei, piektdien paziņojušas amatpersonas.

"Masveidīgā [ierobežojumu] atvieglošana 11.maijā nav ietekmējusi epidemioloģisko līkni," žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Adams Vojtehs.

Čehijā, kuras iedzīvotāju skaits mērāms 10,7 miljonos, līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 8757 cilvēkiem, no kuriem 306 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

To pacientu skaits, kuri ārstējas slimnīcās, Čehijā samazinās, un palielinās atlabušo cilvēku skaits.

"Epidemioloģiskā situācija ir ļoti stabila (..), ļoti pozitīva," žurnālistiem sacīja Čehijas Veselības informācijas un statistikas institūta vadītājs Ladislavs Duseks.

Viņš piebilda, ka pēc ierobežojumu atvieglošanas plašu draudu nav un jānovēro tikai lokālās problēmas.

Jaunais koronavīruss šonedēļ izplatījās starp strādniekiem Darkovas raktuvēs. Tur inficēšanās tika konstatēta aptuveni 130 cilvēkiem, bet nevienu hospitalizēt nenācās.

Vojtehs norādīja, ka divi mazāki uzliesmojumi ir arī Prāgā, bet tie ir tikai divi reģioni, kur radušās problēmas.

Čehija plāno no 25.maija vēl vairāk atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu, tostarp atļaut pasākumus ar maksimums 300 cilvēku piedalīšanos, atvērt restorānu iekštelpas, viesnīcas, pilis, zooloģiskos dārzus un peldbaseinus.

No 25.maija čehiem arī vairs nebūs obligāti jānēsā sejas maskas publiskās vietās, taču tās būs jāturpina valkāt veikalos un sabiedriskajā transportā.

No 26.maija Čehija arī atvieglos robežkontroli, taču visiem iebraucējiem būs jābūt negatīvam Covid-19 testa rezultātam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu