Volvo lukturu zādzības uz kādu laiku varētu pierimt (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volvo automobiļi ar izzagtiem priekšējiem lukturiem
Volvo automobiļi ar izzagtiem priekšējiem lukturiem Foto: Degpunktā

Pirms aptuveni gada medijos izskanēja ziņas par garnadžu rosīšanos Rīgas mikrorajonos. Viņi, neviena nepieķerti, darbojās ar "specializēšanos" automašīnu lukturu izzagšanā, īpaši iecienot Volvo markas spēkratus. Arī mūziķis Hamidreza no grupas "Dagamba" kļuva par šo noziedznieku upuri pērnā gada martā Imantas apkaimē.

Hamidreza toreiz bija pamatīgi sašutis, jo pirms tam piecu gadu laikā nekādu problēmu nebija bijis un arī skola ir turpat blakus, bērni.

Pēc pāris dienām Purvciemā māmiņa Aiva no rīta devās uz savu automašīnu, kas bija novietota pagalmā, un sastapās ar nepatīkamu pārsteigumu. Arī viņas Volvo bija nekaunīgi apskādēts. Proti, no mašīnas bija izņemti priekšējo lukturu bloki, kuru aizvietošana ir dārgs prieks - jauni tie maksā ap 800 eiro, bet lietoti ap 430 eiro, ziņo Degpunktā.

Šķiet, ka beidzot Volvo īpašnieku nedienas vismaz uz kādu brīdi varētu beigties. Trešdien policijai izdevās aizturēt divdesmit trīs gadus vecu vīrieti, kas

atzinās, ka veicis gandrīz desmit lukturu izzagšanas no konkrētās markas automašīnām.

"Tika izņemti trīs veseli komplekti un viens atsevišķs lukturis. Šobrīd turpinās izmeklēšana un aizdomās turētajai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu," VP Rīgas Zemgales iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Edgars Zaķis.

Policija apstiprina, ka tieši Volvo spēkratu lukturu izņemšana rūdītam noziedzniekam ir viegls darbs un tāpēc markas īpašniekiem būtu īpaši jāuzmanās. 

"Tādam profesionālim lukturu izņemšana aizņemtu trīsdesmit sekundes. Tur pat saimnieks nepaspētu izskriet no mājas. Skan signalizācija, lampas mirgo, kaimiņš kliedz pa logu un tas ir viss," - tā Zaķis.

Par vairākām zādzībām aizturētajam jaunietim draud cietumsods līdz diviem gadiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu