Laikraksts: Nacionālais teātris plāno atlaist trīs aktierus. Dumpis jau aizgājis (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Skanis
Jānis Skanis Foto: Edijs Pālens/LETA

Covid-19 radītā aktieru dīkstāve rosinājusi vairākus teātrus īstenot inventarizāciju gan ekonomiskos jautājumos, gan personālā. TVNET jau rakstīja, ka skaļākās pārmaiņas aktieru štatā šopavasar piemeklējušas Dailes teātri, tomēr, kā ziņo "Latvijas Avīze", atsaucoties uz Latvijas Nacionālā teātra  direktora Jāņa Vimbas teikto, plānots atlaist arī trīs Latvijas Nacionālā teātra aktierus.

Neoficiāla informācija liecina, ka no darba štatā plānots atlaist vecmeistaru Jāni Skani, kā arī Ilvu Centeri un Jurģi Spulenieku, vēsta izdevums.

"Acīmredzot es neiederējos šajā teātrī. Īsti nebiju šokā par šo ziņu, tā tikai vēlreiz apliecināja manu nesaderību ar šo teātri," Centere saka intervijā avīzei. Aktrise plašāku popularitāti iemantoja pēc filmēšanās seriālā "Tur". 

Ilva Centere
Ilva Centere Foto: Evija Trifanova/LETA

Tāpat zināms, ka jau agrāk šajā sezonā pēc pašu vēlēšanās štatu atstājuši divi aktieri – kino un teātra leģenda Uldis Dumpis un Ģirts Liuziniks.

Kā raksta izdevums, tad neoficiāla informācija liecina, ka Skanis pēc šā pavasara darbu teātrī varētu turpināt jau kā ārštata aktieris. Sarunā ar laikrakstu aktieris apliecinājis: "Šī bija mana un teātra abpusēja vienošanās, un pretenzijas es neceļu."

Šobrīd Nacionālā teātra štatā ir 43 aktieri. Šajā sezonā to papildināja divi jaunie aktieri – Laura Siliņa un Jēkabs Reinis.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu